Голф 4 запитване
Голф 4 запитване
Изкам да си зема Голф 4 и се чудя между тези три двигатела 1.6 101, 1.8 125 ,1.8Т 150 , като варвене и като подръжка колко пари ще са ролки ремаци и като горене ,мисля даже да търся нещо с газов инджекцион да не се занимашам да слагам и газово.Искам нещо към 2000 години или 99 , неразбирам много от коли и искам някой по- компетентен да си каже мнението и за двигателите и за подръжка като цяло за колата ?
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Re: Запитване за Голф 4
Във форума има много теми писани за тези мотори точно. А за цените гледам, че си от Ахелой, отиди до сервиза на Краси и попитай кое колко струва . Там разбират от Фолксвагени. 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Запитване за Голф 4
Ако е с газов инджекцион 1,8Т при нормално каране колко гас ще гълта ,колко пари са ролки ремаци и като цяло ?
Re: Голф 4 запитване
Някой който кара този 1,8 150 може ли да каже отзиви как е дали си заслужава гори ли много и други работи ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
1.8Т Градско 11-14л/100 км аз лично с 20лв гас в момента минавам 100 километра точно.Ремъци,ролки,водна помпа,излизат около 500 лв (към ремъците визирам всички обтегачи паразитни ролки и тн.):)
Тва 20 лв сигурно само грацко караш 100 км да гори толкоша смесения разход сигурно е кам 10 11 ?
- Jovany
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Естествено 1.6 101 коня е най-евтин като обслужване.
И е в ниския данък.
Вече зависи от теб колко мощна кола ти трябва.
И е в ниския данък.
Вече зависи от теб колко мощна кола ти трябва.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, на 1.6 АКЛ - ангренаж, пистов, ролка, водна помпа и термостат + труд ми взеха 300лв. Данък 28лв за 2012г. Предни накладки към 50лв., свещи 30лв., кабели 50лв., тампони заден мост 50лв. + 100 за труд. Горе долу това са цени на нещата които съм сменил.
Ако вземаш такъв имай предвид, че:
1. Скорости DUU са много чупливи.
2. Свещите се сменят, като се махнат всмукателните колектори.
3. Гарнитурата на капака на клапаните, пак махаш всмукателни колектори.
4. Някои екземпляри страдат от запекли маслени сегменти, ако не са се грижили добре за тях.
5. Задължително газов инжекцион.
6. Разход на газ - градско в Пловдив като учебен 11.5, извън радско 7.5 - включен климатроник.
Ако вземаш такъв имай предвид, че:
1. Скорости DUU са много чупливи.
2. Свещите се сменят, като се махнат всмукателните колектори.
3. Гарнитурата на капака на клапаните, пак махаш всмукателни колектори.
4. Някои екземпляри страдат от запекли маслени сегменти, ако не са се грижили добре за тях.
5. Задължително газов инжекцион.
6. Разход на газ - градско в Пловдив като учебен 11.5, извън радско 7.5 - включен климатроник.
Като гори с 1,2 литра повече 1.8 по-добре 1.8 и скоростите са по здрави данака 1 път се плаща малкия двигател се натварва повече и двата имат горе долу еднакъв разход :)
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, ако ги знаех тези неща, които съм писал може би щях да търся 1.8.
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
за колегата от ахелои,имам един приятел с 1,6 акл,от както си го е купел вече към 2 години постоянно нещо му се чупи,последно ми каза,че имал проблем със скоростите,така,че много внимаваи 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”