Проблем с отоплението в купето Г3
- SiEtE818
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с отоплението в купето Г3
Здравейте , проблема е следния: Преди 4 месеца ми се спука парното на колата (голф 3- 1.6 ) Смениха ми парното с ново ,но при смяната нещо е счупено под таблото и НЕ Е ясно какво
Като пуснах парното духаше навсякъде без на стъклото( независимо от това как се върти копчето за посоките) Степените работеха както трябва ( и четрите ) Този проблем го нямяше преди смяната на парното. Ходих в друг сервиз след това и там ми хазаха че са счупили клапата и да търся 4-степенна клапа. Във втория сервиз поне ми направиха така че да духа само на предното стъкло та да няма проблем с изпотяването. Така карам вече цялата зима без да пипам копчето. Иначе парното е екстра барзо затопля( въпреки че духа само на предното стъкло) Днес питах по Симеон за такава клапа и секи вика не е тва , друго е и незнам си там кво. Откачих направо! Някой ако предполага от какво е МОЛЯ нека пише . Или поне място където ще МОГАТ да оправят проблема ( чел съм доста за Хеед 91 и сервиза на VW club , но не съм ходил в нито единия все още - отскоро знам за тях) Предварително балгодаря!

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Колега по всяка вероятност може да има откачено жило,което мести клапата за централен въздуховод и отоплението на краката.Тази за предното стъкло е друга,има общо3 клапи.За да видиш жилата извади барчето на скоростният лост , отдолу във средата са жилата синьо (топло&студено) и черно(горе&долу), едно отстрани за обдухване на челното стъкло(черно) + жилото което спира централно притока на външен въздух.Ако не е от жило значи са ти заминали клапите.

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
znainainai написа:Колега по всяка вероятност може да има откачено жило,което мести клапата за централен въздуховод и отоплението на краката.Тази за предното стъкло е друга,има общо 3 клапи.За да видиш жилата извади барчето на скоростният лост , отдолу във средата са жилата синьо (топло&студено) и черно(горе&долу), едно отстрани за обдухване на челното стъкло(черно) + жилото което спира централно притока на външен въздух.Ако не е от жило значи са ти заминали клапите.![]()
Много е точен колегата!!!!!И аз мисля така.Аз сменях радиатор на парното щото скапаните италианци го бяха запушили с присадка против теч на охладителната система([b]ей колеги не си слагайте такива присадки-веднага запушват парното= 160 лв за ново радиаторче и труд[/bТа видях как се закрепват жилата-стойките им много са лесни за чупене.Така че свали отпред и панела на копчетата и виж...може да е жило-клапа така лесно се не чупи(поне не съм виждал счупена)
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
petev написа:znainainai написа:...![]()
... Аз сменях радиатор на парното щото скапаните италианци го бяха запушили с присадка против теч на охладителната система ей колеги не си слагайте такива присадки-веднага запушват парното= 160 лв за ново радиаторче и труд
Здравейте.
Колега petev, не стряскай така хората. Аз съм слагал присадка против течове в охладителната система на два автомобила, единият е моя и не е имало проблем вече над 3 години. Трябва да се внимава само при избора на присадка. А иначе е вярно, че не малка част от италиянците са си шмекери.
haitian™ препоръчвам ти да се обърнеш към двама човека от клуба. Имам предвид vaskoto 1-Майстор падна ли ми или °niksi°-Бай Брадър.

- joker
dpp написа:petev написа:znainainai написа:...![]()
... Аз сменях радиатор на парното щото скапаните италианци го бяха запушили с присадка против теч на охладителната система ей колеги не си слагайте такива присадки-веднага запушват парното= 160 лв за ново радиаторче и труд
Здравейте.
Колега petev, не стряскай така хората. Аз съм слагал присадка против течове в охладителната система на два автомобила, единият е моя и не е имало проблем вече над 3 години. Трябва да се внимава само при избора на присадка. А иначе е вярно, че не малка част от италиянците са си шмекери.
haitian™ препоръчвам ти да се обърнеш към двама човека от клуба. Имам предвид vaskoto 1-Майстор падна ли ми или °niksi°-Бай Брадър.
Напълно си прав брат!!!Ама на моя 10 годишен "италиански" Голф знам ли колко и каква присадка са му ръгали????Бая ще да е било.....
Ако знаеш какъв мъзгоч изкарах от старото радиаторче на парното.....като му направих аутопсия!
Та затова вместо да рискувам реших вече да не ползвам такива присадки....предпочитам други начини за отстраняване на теча......затуй и така говоря на колегите...Що да горят бадева като мене!160 лв са си 160 лв!
- SiEtE818
- Автомобил:
- Двигател:
petev написа:Така че свали отпред и панела на копчетата и виж...може да е жило-клапа така лесно се не чупи(поне не съм виждал счупена)
Да от самосебеси сигурно е трудно да се счупи ама пича ,къде я гледа вика: "абе тия дето са ти сменявали парното с чука ли вадиха таблото?"

- joker
haitian™ написа:petev написа:Така че свали отпред и панела на копчетата и виж...може да е жило-клапа така лесно се не чупи(поне не съм виждал счупена)
Да от самосебеси сигурно е трудно да се счупи ама пича ,къде я гледа вика: "абе тия дето са ти сменявали парното с чука ли вадиха таблото?"![]()
Ще проверя и жилата - задължително ! Мерси на всички
Брат ако наистина джелатски са ти сваляли таблото можеш само да се радваш ако си се разминал единствено със счупена клапа или откачено жило-не ща да те плаша от омотаване на кабелната паяжина какви бели могат да станат-аз затова накарах да сменят парното пред мен и със моето участие,като всичко беше съвместно с човека който бе исталирал алармата и заключването-та всичко мена рахат-дори о допълнително с притягане със "свински опашчици" заздрави връзките н всички жила -от там знам ,че връзките се чупят особено като поостарее пластмасата.Успех!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”