Накратко съединителя ми беше пътник, а вече си е направо отишъл. След 3000 оборота няма никой, за може да върви колата след тези обороти трябва бавнично и плавно да ускоряваш.
През есента се разбрахме с небезизвестният Генчо да ми оправи колата, ама заради парични проблеми отложих нещата.
Вече обаче събрах парите или за керамика или за феродов(целия сетъп разбира се с маховика от ABF) от VR6. Въпроса е за какво да ги вложа обаче ? Мисля да и дигна конете на колата в бъдеще, за това съм ЗА керамиката, обаче нещо доста ме наплашиха за нея спрямо феродовият.
Затова сега ще напиша нещата, които УШКИМ знам за керамичният и феродовият, пък ако греша моля поправете ме.
Керамичен:
-- Предимства: по-дълъг живот, по-бързо ускорение спрямо феродов, носи на значително повече нютони (за коне не видях някой да е писал ?)
-- Недостатъци: няма полусъединител или има нищожно малко, от там следва невъзможност за паркиране движение в задръствания, въобще боже

Някой колега ако кара с керамика би ли споделил мнение. Може ли да се паркира с такъв съединител, може ли да се кара бавно в задръствания, може ли да се качи някое бордюрче. Въобще имам много въпроси, но не ми се пише толкова, все пак надявам се схванахте идеята ми.
Феродов:
-- Предимства: стандартни

-- Недостатъци: по-малък живот, по-малко нютони
Ами по-друг начин не се сещам да го напиша това всичкото.

Надявам се все пак да има колеги, които биха сподели мнение, защо керамичен, защо феродов. Надявам се и искрено @MK4, да даде някое мнение.

EDIT:
Никъде в темите за керамичен съединител, не беше споменато също, какво става с притискателя, не заминава ли по-бързо от това, че колата е с керамика ?