Голф 3 1.4 ABD 1995 г. Много бързо загрява

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_Mon
Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
Двигател: бензинов

Голф 3 1.4 ABD 1995 г. Много бързо загрява

Мнениеот Golf_Mon » Нед 27 яну 2013 23:56

Здравейте. Да ви споделя какво се случи днес да ми дадете съвет. Колата е мотор ABD. Днес през Витиня посока Сф-Монтана със скорост около 110км/ч постоянна забелязах че стрелката на температурата е леко по-вдясно отколкото е нормално. Не обърнах особено внимание и продължих. След около 5 мин я забелязах че видимо е след средната черта където е нормално да стои. Парното беше пуснато на степен 2 и си духасе стабилно топло.
Спрях , пипнах долния маркуч на радиатора беше хладен, пипнах горния беше доста горещ.Вентилатора не се беше включил. Пипнах темостата- топъл, пипнах изпарителя / колата е с АГУ/ изпарителя беше горещ.Маркучите си се бяха надули нормално имаше налягане. Леко се притесних , отворих капачката на течността- изсъска нормално , имаше си течност. Оставяих я така отворена 10 тина минути. Затворих , запалих и тръгнах следващите около 100 км стрелката си беше с около 2 мм в ляво от стредната черта на уреда- демек нормално. Парното си беше нормално - всичко точно. Пристигам в Монтана - пипам , долния маркуч пак хладък!!!
Сега вечерта не я бях палил от около 4 -5 часа за около 3 км градско вдигна нормална температура и нормално парно...
Нормално ли е да загрява толкова бързо? Да не би самия показател на таблото да не отчита вярно...Обяснението което си дадох за Витиня е , че беше доста студено и като я бие отпред студен въздух да е затворила единия кръг и затова да е загряла по бързо ...ама после не ми се струва нормално да загрее за около 10 мин до средната черта/ нормално положение/.
Оставих да я да работи на място около 15-20 мин мин- стрелката си стоеше на средата - не мръдна.Перка не се включи , обаче долния маркуч започна да се затопля. Кажете има ли място за притеснение , може ли да я прегрея , че утре /т.е днес/ ми предстой обратно Мнт-Сф :rolleyes

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Голф 3 1.4 ABD 1995 г. Много бързо загрява

Мнениеот Iezekil » Пон 28 яну 2013 8:26

Няма място за тревоги.Моята загрява за 5 км. извънградско,което са около 10 минути.За градско е нормално по-бързо да загрява.
Относно другото с по-големите показания съм писал няколко пъти,че е нормално в кучи студ да вдигне градус.Термостата така да се каже като почне да отваря е залят от минусува течност и затваря веднага,просто охлажданто на течноста е много бързо от където и по-високата температура,все пак двигатела генерира нормално количество топлина,просто охлаждането е по-бързо и с по-студена от нормалното течност.

Потребителски аватар
Golf_Mon
Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
Двигател: бензинов

Re: Голф 3 1.4 ABD 1995 г. Много бързо загрява

Мнениеот Golf_Mon » Пон 28 яну 2013 9:24

балгодаря за отговортът. И аз така си обясних нещата, все пак до сега проблеми не съм имал с количката нито зима нито лято. Отпред си е стокова не съм преправял решетки или отвори за въздух. Днес ще видиме как ще се държи. Доскоро имах Г2 , на него му трябваше бая повече време да загреее, че да има и парно. А тук нещата се случват доста бързо

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”