Golf 3 GTi 16v проблем с климатроника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Leo95
Автомобил: Golf 3 GTI 16V
Двигател: ABF 1997

Golf 3 GTi 16v проблем с климатроника

Мнениеот Leo95 » Чет 18 юли 2013 22:55

Здравейте!
Проблема ми е, че климатроника при включване мига около 30 секунди(през които всички възможни неща по него мигат), след което остава в работно положение, т.е. светят само нещата, които са включени. Дотук добре, но днес докъто карах реших да го пусна и вместо външната температура ми изписа HE и просто духаше като духалка. След оставяне на колата да изстине стартирах двигателя и пробвах пак климатроника и резултата беше, че в началото отново мигаше за около 30 секунди, този път изписваше външната температура, но не ми даваше да настроя духалките(т.е. да духат по силно, те са на 5 степени) и не духаше изобщо. При натискане на някой от бутоните за насочеността на въздуха(т.е. дали да духа в краката, към главата или из цялата кола) се чуваше звук сякъш се отварят клапи, но студен въздух не излиза през никой отвор. На AUTO положението е идентично(пак не работи). Друго, което забелязах е, че когато го включа перките на радиатора не започват да се въртят, а си изчакват докъто стигне 90 градуса, което незнам дали е нормално. Климатроника е заводски, оригиналния. Ако някой има идея къде може да е проблема моля да сподели, защото от скоро имам колата(не и разбирам) и няма да ми е хубаво ако някой "майстор" ме прекара да сменям нещо, което си е наред само за да му пълня джоба. Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен. Благодаря предварително!

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Re: Golf 3 GTi 16v проблем с климатроника

Мнениеот slavipleven » Пет 19 юли 2013 9:44

При мен ситуацията беше почти същата с тази разлика, 4е перките и компресора въртяха постоянно! http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=388166!Пробвай да го вържеш на диагностика да видиш какви грешки ще даде!Ако не иска да се върже 100% управлението се е прецакало! Дано съм помогнал с нещо! :th_up

Потребителски аватар
Leo95
Автомобил: Golf 3 GTI 16V
Двигател: ABF 1997

Re: Golf 3 GTi 16v проблем с климатроника

Мнениеот Leo95 » Пет 19 юли 2013 11:28

Благодаря за отговора. Когато имам време ще я закарам на диагностика за да видим какво може да е. А информативно при теб проблема колко пари излезе за да се оправи, за да си правя някаква сметка и аз.
п.с. Колата беше закарана на ремонт. Човека от сервиза ми каза, че проблема е бил в окабеляването от управлението към компресора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”