проблем скорости тип 020 джета 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

проблем скорости тип 020 джета 2

Мнениеот daniel_dutin » Сря 23 яну 2013 16:59

Здравейте колеги! колата ми е джета 2 '85година 1.8 механичен инжекцион (без номер на мотора)

Днес ми се отвори една беля..карах си колата аз и като натиснах съединител да освободя от скорост и педала потъна все едно нищо не го държи,като го пусна си се връща..знам какъв е проблема защото ми се случи същото миналата година -

Скоростната ми кутия е от тип 020 и изглежда по следния начин(снимка)

на снимката има един чарк, който стои в задната част на скоростите номериран е с "15"
той е на шлици на оста на рамото което се движи от натискането на педала на съединителя.Та въпросната пишка (15) играе ролята на палец който натиска съединителя, но при мен се е пукнал и като съм натиснал педала и е прескочил шлици и не натиска нищо.
Сигурен съм в проблема ,защото миналата година ми се случи абсолютно същото нещо и направо си трансплантирах от един сеат толедо ,цялата задна част на скоростите...но неска пак същия к*р

някой сблъсквал ли се е с този проблем или аз съм най-големия карък че да ми се случи само на мен и то 2 пъти :banghead:
имайте предвид ,че съм от кротките шофьори и не си ръчкам колата и не скачам по педалите като луд..

та се чудя дали това въпросно палче дали не е възможно да се свали ,да му се направи дубликат но от по-як материал(защото е направено от някъв метал, който хич не е от яките)
Прикачени файлове
020.jpg

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: проблем скорости тип 020 джета 2

Мнениеот vladovelin » Сря 23 яну 2013 17:08

Случвало се е и на мен колега.
Точно този палец се беше спукал в най-тъката си част и се наложи смяната му с нов - цена 18лв.

Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_dutin » Сря 23 яну 2013 17:38

от къде го купи колега нов? и как се води да го търся ,че съм се панирал от къде да си взема?

Потребителски аватар
daniel_dutin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот daniel_dutin » Пет 25 яну 2013 7:39

някой знае ли как се нарича официално този палец? кат.номер или нещо такова , за да мога да питам по магазините за авточасти

Последно избутана от daniel_dutin на Пет 25 яну 2013 7:39.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”