Здравейте колеги имам няколко въпросчета:
1. От къде мога да си взема оригиналните крушки за таблото (зад парното, на запалката) в София?
2. Как да разбера колко Н ми е крушката на фаровете - искам да си взема нови за късите и дългите светлини който да светят бяло, възможно ли е без да са ксенонови и тн?
3. Лампата в багажника и тази в жабката не ми светят - замерих ги с мултицет - няма ток - от къде минават техните кабели и към какво мога да ги вържа?
4. Плафона ми свети само като се отваря шофьорската врата - заводско ли е направено така или трябва да свети и при отворена дясна врата?
Разгледах темите пускани досега, но не намерих отговорите който ми трябват :(

Проблем с осветлението - Г3 - 1992г
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Re: Проблем с осветлението - Г3 - 1992г
1- от всеки магазин за авточасти.2-Крушките ти са Х4,без ксенон няма да стане,но тои не са препоръчва за този вид фарове.3-Провери си бушоните долу под волана има едно капаче което се сваля, там са,погледни и крушките.4-Плафона има няколко опции,да свети на отворена врата както е при теб,но ако натиснеш онова копченце което е на него на другата страна плафона свети постоянно,има и опция да не свети ,оставя се в средно положение.
- Emo19888
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ALH TDI
Мерси за бързата реакция -
бушоните отдолу са здрави всичките, check, но въпреки това ток НЯМА нито в жабката, нито отзад в багажника?
Крушките как се "зоват" за да знам за какво да питам в някой магазин?
Как точно стои въпроса с поставянето на ксенон на Г3? Възможно, невъзможно, нежелателно, проблеми, цени евентуално?
Ясни са ми положенията на копчето за плафона - има ли датчик и за другата врата (колата е двувратка) и да не би заради него нещо да не свети плафона при отворена дясна врата?
бушоните отдолу са здрави всичките, check, но въпреки това ток НЯМА нито в жабката, нито отзад в багажника?
Крушките как се "зоват" за да знам за какво да питам в някой магазин?
Как точно стои въпроса с поставянето на ксенон на Г3? Възможно, невъзможно, нежелателно, проблеми, цени евентуално?
Ясни са ми положенията на копчето за плафона - има ли датчик и за другата врата (колата е двувратка) и да не би заради него нещо да не свети плафона при отворена дясна врата?
- naru6itelq
- Автомобил: PASSAT
- Двигател: AFN
Emo19888 написа:искам да си взема нови за късите и дългите светлини :(
Ако фара е двусекционен крушките са Н1
Може да не работи бутончето на дясната врата.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
За ксенон не е желателно за фарове с рефлектори защото може да заслепяваш отсрещния,мненията за ксенона на рефлектори са разногласни някои викат да някои викат не.Ти сам трябва да си прецениш дали да слагаш,то и аз от доста време се колебая за ксенон ,но не мога да реша.Най добрия вариант е да си везмеш фарове с лупи ,но цените са 300-400 лв +,което на мен ми се струва сериозна сума за фарове.Ако фара ти е едносекционен е с H4,ако е двусекционен е с H1.Но до колкото видях на снимката си с едносекционни.Цените на ксенона варират от 40 лв нагоре.Виж дали като си на контакт жабката свети!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”