Здравейте нов съм тук във форума и ако не съм поставл темата където трябва моля да ме извините.
Преди 2 дни колата си работеше съвсем нормално( голф 3 96год. 1.6 101HP). Последно баща ми я кара (което е рядко) и аз се качвам след него и край.... колата отказа да запали. След часове опити и почистване на чукчето и нагара към капачката (малко беше) пак нямаше полза. Но както и да е де... проблема мисля че се оказа във бобината нямаше ток към свещите. Извадих една и реших да пробвам ... никой... Та смених бобината и в момента, в който врътнах и всичко е по старо му запали без проблем ... за да съм сигурен в това което направих пак върнах старата бобина и реших да запаля ... НЕ опита беше неуспешен. Гледах за някакви външни повреди или пукнатини (четох няколко теми из форума и търсех какви може да са признаците на изгоряла бобинка) не успях да намеря. Сложих пак новата и паленето си е ОК. така си и остана.
Старата бобина (тази неработещата) кабелите и свещите са на 26 000 км.) знам защото ги сменях лично.
Сега с новата бобина минах 100-120 км и колата изгасна в движение ... буквално си умря докато изпреварвах. Понеже се прибрах късно в къщи след км дърпане и 2 скъсани въжена и нямаше как да пробвмам със свещ дали идва ток до нея искам да попитам дали проблема може да е от нещо друго. Предполагам пак е от бобината, но пак да вземам нова и да не съм сигурен дали няма да ме икара пак 100-на км .... не е оферта ...
Та какво бихте ме посъветвали, как да я замеря, с мултицета ли с лампичка ли ...
Благодаря предварително!

Golf 3 1.6 101 к.с. 96г. изгасна в движение и не пали повече
Re: Golf 3 изгасна в движение и не пали повече
Ако нямаш искра на централния кабел (този от бобината), значи ти е за смяна. Това смятам, че вече го знаеш
Новите евтини бобини са с доста съмнително качество - може да изкара 100км, но може да изкара 2год. Говоря за китайците по 40-50лв.
Читава бобина на Беру струва по спомени 120лв.

Новите евтини бобини са с доста съмнително качество - може да изкара 100км, но може да изкара 2год. Говоря за китайците по 40-50лв.
Читава бобина на Беру струва по спомени 120лв.
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AFT 96
Re: Golf 3 изгасна в движение и не пали повече
Добре тя бобината и комутатора са едно цяло капсуловано нещо ... надали ще мога само едното да си купя... а и да взема нова бобина нямам гаранция, че ще издържи. Възможно ли е някъде другаде да е проблема и той да гори бубата...? 

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Golf 3 1.6 101 к.с. 96г. изгасна в движение и не пали по
От ненормално високо напрежение на алтернатора може да се стигне до изгаряне на бобината.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така е. Не е лошо да се провери зарядното напрежение. Също така бобина Магнети Марели няма да изкара дълго ако е. Провери палеца и централния кабел също.
-
Да точно Магнети Марели е сегашната (на 100-на км дето препардя)
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Не си първия с такава менте бобина
Аз лично ментета не купувам,вземам само втора употреба оригинални и за всеки случай си возя една напукана но работеща за резервна,че не се знае 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Bai Sando написа:за всеки случай си возя една НEнапукана но работеща за резервна,че не се знае

- teosz
- Автомобил: VW Golf IV Variant
- Двигател: 1.9 TDI-ATD
Колегата ако няма от къде да си вземе да пише гледам че сме от един град може да му намеря маркова с добра отстъпка, отколкото да си дава парите за ментета.Аз лично компромиси не правя с такива части,купувам почти винаги най-скъпото което се предлага.
-
Мисля да мина през някоя морга .... после да я закарам да я закачат на някво ПЦ , че да вземем да видим проблема не може да гори 2-ра буба за 2 дни ... то както е тръгнало солен ще излезне тоя голф... После евентуално може да се замисля за някоя с гаранция, че да съм по спокоен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”