Високи обороти при свободен ход Golf 5 1.9 TDI

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
naro
Автомобил:
Двигател:

Високи обороти при свободен ход Golf 5 1.9 TDI

Мнениеот naro » Сря 06 фев 2013 9:56

Здравейте,
възможно е тази тема да е била постната и преди , но не можах да я открия .Ако има ще съм благодарен за линк...

Все пак нека обясня какъв е проблема..

Имам Golf 5 1.9TDI от няколко месеца , за първи път си купувам дизелов автомобил и все още се опитвам да се приспособя към дизела.Но ми направи впечатление странното поведение на оборотите .Първо реших че проблема е в минусовите температури и не му обърнах внимание ,но от около седмица времето е доста топло и проблема не изчезна .Ето го и него...

"При запалване на автомобила поддържа обороти 1000 след около 5-6мин. падат на 800 което си е съвсем нормално.Но след още 2мин. отново оборотите скачат на 1000 и дори повече.При нормално каране и сменяне на скорости в рамките 1800-2200 оборота колата се държи добре и когато спра на светофар и колата остане на свободна за повече от 20сек. отново оборотите се качват на 1000 -1100(автомобила за загрял т.е в нормата)."

Не съм наясно с дизеловите двигатели , но предполагам че това не е нормалното състояние на двигателя да повишава обороти на свободен ход и то при загрял двигател.
Ще съм много благодарен ако някой колега ми разясни къде е проблема...
Благодаря предварително на всички.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”