Спортен филтър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
charodei
Автомобил:
Двигател:

Спортен филтър

Мнениеот charodei » Пет 08 фев 2013 23:08

Колеги днес реших да си сменя филтъра със спортен такъв и един приятел ми сподели,че ще ми вдигне разхода.И се започна един спор ама............ Та приемам всякакви мнения в подкрепа на едното или другото твърдение.

Потребителски аватар
KoKu
Автомобил: E38 ALPINA
Двигател:

Re: Спортен филтър

Мнениеот KoKu » Пет 08 фев 2013 23:25

charodei написа:Колеги днес реших да си сменя филтъра със спортен такъв и един приятел ми сподели,че ще ми вдигне разхода.И се започна един спор ама............ Та приемам всякакви мнения в подкрепа на едното или другото твърдение.

Като за начало кажи филтъра ти K&N (или нещо от сорта) ли е ? или е някой за 15лв от кварталния магазин за автоаксесоари ?

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Пет 08 фев 2013 23:30

аз слагах К§Н конусен и вдигна разхода,1,8 АБС

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Пет 08 фев 2013 23:32

почти никаква разлика от оригинален филтър за еди коя си кола. освен във звук и допълнителни главоболия. да дам 100 лв. за нещо където реално не усещам колата по бърза и да се мажа в разни мазила и тем подобни глупости, когато мога за 15 лв. си сменя филтъра... не мерси :th_up

Потребителски аватар
KoKu
Двигател:

Мнениеот KoKu » Пет 08 фев 2013 23:35

jony555 написа:почти никаква разлика от оригинален филтър за еди коя си кола. освен във звук и допълнителни главоболия. да дам 100 лв. за нещо където реално не усещам колата по бърза и да се мажа в разни мазила и тем подобни глупости, когато мога за 15 лв. си сменя филтъра... не мерси :th_up

Искам само да ти кажа,че при турбо кола (особенно дизел) разликата от спортех до обикновен филтър е огромна ;)
Незнам откъде ти направи това велико заключение,че няма разлика :facepalm

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Съб 09 фев 2013 0:45

KoKu написа:
jony555 написа:почти никаква разлика от оригинален филтър за еди коя си кола. освен във звук и допълнителни главоболия. да дам 100 лв. за нещо където реално не усещам колата по бърза и да се мажа в разни мазила и тем подобни глупости, когато мога за 15 лв. си сменя филтъра... не мерси :th_up

Искам само да ти кажа,че при турбо кола (особенно дизел) разликата от спортех до обикновен филтър е огромна ;)

от няколко теста с компютри. последното беше при едни англичани на тт. разликат от обикновения със спортен к§н беше 3 к.сили. ти твойта разлика на дино или как е измери?... :facepalm

Потребителски аватар
KoKu
Двигател:

Мнениеот KoKu » Съб 09 фев 2013 0:59

jony555 написа:
KoKu написа:

разликат от обикновения със спортен к§н беше 3 к.сили. ти твойта разлика на дино или как е измери?... :facepalm

И за тебе +3 коня от един филтър е смешна разлика ?
Аз дадох 650лв за генерация,която да ми докара +4 коня.....къде са 100лв къде са 650 ?
И да,колата и при филтъра и при генерацията са мерени на диното на ProSpeed в Студентски Град :th_up

p.p
И къде е логиката да не повишава мошността,след като пуска повече въздух ? За по-качествоното изгаряне на газовете е необходимо и повече въздух.Ти като се задъхаш от умора,ако можеш да си поемеш повече въздух няма да се почустваш по добре ?

И кво ще рече "тестове с компютри" ??

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Съб 09 фев 2013 1:16

KoKu написа:
jony555 написа:
KoKu написа:

разликат от обикновения със спортен к§н беше 3 к.сили. ти твойта разлика на дино или как е измери?... :facepalm

И за тебе +3 коня от един филтър е смешна разлика ?
Аз дадох 650лв за генерация,която да ми докара +4 коня.....къде са 100лв къде са 650 ?
И да,колата и при филтъра и при генерацията са мерени на диното на ProSpeed в Студентски Град :th_up

p.p
И къде е логиката да не повишава мошността,след като пуска повече въздух ? За по-качествоното изгаряне на газовете е необходимо и повече въздух.Ти като се задъхаш от умора,ако можеш да си поемеш повече въздух няма да се почустваш по добре ?

И кво ще рече "тестове с компютри" ??

радвам се че си дал 650 лв. за 4 конски сили повече приятел и че яко усещаш разликата. евала :th_up

Потребителски аватар
Пайо01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Пайо01 » Съб 09 фев 2013 23:06

радвам се че си дал 650 лв. за 4 конски сили повече приятел и че яко усещаш разликата. евала :th_up

Спри наркотиците!!! :smackbum

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Съб 09 фев 2013 23:50

Срещу 100 лв.мога да ти кажа как да дигнеш още 4-5 конски сили :mhihi

jony555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jony555 » Нед 10 фев 2013 0:39

Пайо01 написа:радвам се че си дал 650 лв. за 4 конски сили повече приятел и че яко усещаш разликата. евала :th_up

Спри наркотиците!!! :smackbum

защо ве, наиш къв ми е кеф с тях. бати якото а... :screwy :icon_mrgreen

Потребителски аватар
joro_bartera
Автомобил: Golf 3
Двигател: VR6 sincro ABV

Мнениеот joro_bartera » Нед 10 фев 2013 1:48

Колега аз лично съм засичал и разхода и вървежа със и без спортен филтър(ментак от 15кинта),и смея да твърдя,че разхода се вдига,а вървежа НАМАЛЯВА драстично.Става въпрос за двигатели:1.6 ABU,1.8 ABS и 2.0 ABF :icon_wink

charodei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот charodei » Нед 10 фев 2013 12:17

Благодаря колеги.Бяха ми от полза всички мнения.Засега се отказвам от спортния филтър.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”