Проблем с скоростите на Golf 3 (на мястото на задна е първа)
- dem0nchy
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GT 1.8 Mono
Проблем с скоростите на Golf 3 (на мястото на задна е първа)
Здравейте съфорумци и любители на VW,днес си взех една 3-ка 115 коня/2000кб,GTI..Обаче с следния проблем,момчето ми каза че направило инцидент,минало нещо под колата и от тогава има проблем в скоростите,не може да включва задна.На мястото на задна е,1-ва скорост,натискам лоста все едно да включа задна,обаче си тръгвам напред,та дали някой може да ми каже какъв може да е проблема,в синхронизатора,или трябва да взема някоя скоростна кутия.Благодаря ви !! 

- Golfan_93
- Автомобил: Golf MK III
- Двигател: ABD 1992
Re: Проблем с скоростите на Golf 3 (на мястото на задна е пъ
Значи аз не съм много сигурен но да ти кажа, имах проблем подобен. Начи има едни "накрайници" как да ги кажа на самата щанга на скоростите и ако тя се е изхабила или разхлабила логично да нямаш как да влючиш, щото ще има луфт и тоя луфт на тебе мобе би ти пречи, да влючих задна.
При мене случай беше, както си карах, да включа на задна включих, и след това нещо се прееба целия лост огромен луфт и имах само 3та и 5та.. та не знам как да ти го обесня.
Погледни ги отдолу, тия неща виж някой тампон на скоростите да не е скъсал нещо или разместил ддз и да дава друг ъгъл на кутията?
Но за мене провери всички тия, "тампони" ли са какво са не съм сигурен.
С излизането си от скоростната кутия, тая щанга има едно нещо като топче кръгло, и то свързва кутията с механизма отдолу, щангата дето ти сменя скоростите виж да не се е разбило и да няма луфт, а възможно ли е от кутията която е на самото купе, или "магарето" което държи лоста нещо да се е преебало? Разгледай обстойно!
Радвам се ако съм помогнал или си ме разбрал .. ;д
При мене случай беше, както си карах, да включа на задна включих, и след това нещо се прееба целия лост огромен луфт и имах само 3та и 5та.. та не знам как да ти го обесня.
Погледни ги отдолу, тия неща виж някой тампон на скоростите да не е скъсал нещо или разместил ддз и да дава друг ъгъл на кутията?
Но за мене провери всички тия, "тампони" ли са какво са не съм сигурен.
С излизането си от скоростната кутия, тая щанга има едно нещо като топче кръгло, и то свързва кутията с механизма отдолу, щангата дето ти сменя скоростите виж да не се е разбило и да няма луфт, а възможно ли е от кутията която е на самото купе, или "магарето" което държи лоста нещо да се е преебало? Разгледай обстойно!
Радвам се ако съм помогнал или си ме разбрал .. ;д
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
здравей колега при мен беше нещо подобно по някога влизаше първа по някога задна оказасе едно танпонче оранжево което седи на една планка и през него минава щангата на скоростите смених го и сега си е екстра това танпонче струва 3 лева нека някой ти погледне и там това топче което е нещо като избирач се води както каза колегата над мен нещо се е разместило 

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
Мисля, че се води ремонтен комплект скоростен лост - пластмасичките и втулките по лостовата система от скоростния лост до самата кутия.
Да ти кажа аз имах проблем, че хода за включване на първа ми беше ОК, а за втора ставаше на 1/3 по-късо разстояние. Ем Митачето като виден голфаджия легна под колата и ми го откоригира даже и без смяна на въпросния консуматив :)
Да ти кажа аз имах проблем, че хода за включване на първа ми беше ОК, а за втора ставаше на 1/3 по-късо разстояние. Ем Митачето като виден голфаджия легна под колата и ми го откоригира даже и без смяна на въпросния консуматив :)
- jorostamenov
- Автомобил: golf 3
- Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c
http://www.picvalley.net/u/2872/43316513649633030713595430496WiJugapOfPQC5cv26H1.JPGаз смених това оранжевото което било 1 към 1 с това на голф 2
- barev
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: AHU 97
кутията с жила ли е колега?дай код на мотора!!!
- dem0nchy
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GT 1.8 Mono
за съжаление махнах колата,тай като това и беше най малкия проблем,иначе благодаря на отзовалите се :) може да изтриете темата 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”