Здравейте колеги!
Преди 5 месеца си купих голф 4 1.6 (101 к.с.). Един ден след като го купих забелязах, че една букса при двигателя не си е на мястото, а просто си виси на кабела. Колата си работи перфектно, нямам никакви проблеми от към разход, вървеж и т.н. Прилагам няколко много кофти снимки, но телефона ми толкова си може и ако някой от колегите знае за какво е тази букса и защо е изкючена ще бъда много благодарен да сподели.
Поздрави!
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=jdv1360491439k.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=arx1360491533x.jpg
Буксата виси точно под рейката на ГИ-то,а мястото където трябва да се мушне се намира някъде долу вдясно под акумулатора.
http://alfa.kachi-snimka.info/viewer.php?id=rgh1360491559a.jpg
За какво е тази букса голф 4 1.6 101 к.с.?
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
Re: За какво е тази букса голф 4 1.6 101 к.с.?
На голф 3 1.6 101к.с. има подобна букса и така си виси и няма къде да се включи.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
При мен има къде да се включи, ама не смея да пипам да не се прецакам нещо!
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
Щом си работи нормално колата не пипай 

- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Това на последната снимка, което прилича на пластмасово турбо е някаква турбина за екология. Буксата е за нея или от нея, при мен си е включена. От турбината излизат 2 дебели кабела, има букса и от там отиват някъде по инсталацията.
Сутрин като е студена колата, това нещо работи около 2-3 минути докато позагрее, после се гаси само.
Също да спомена, че това го има само на 1.6 мотор с код APF, който е с 2 ламбди сонди и електронна дросел клапа, произвежда се само 2000 година.
Сутрин като е студена колата, това нещо работи около 2-3 минути докато позагрее, после се гаси само.
Също да спомена, че това го има само на 1.6 мотор с код APF, който е с 2 ламбди сонди и електронна дросел клапа, произвежда се само 2000 година.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Да колега и моя е APF мотор, ама мойта е 1999 г. Това, че е с електронна дросел клапа, по лошо ли предполага да е . Значи нито разхода ми бърка, нито вървежа. Имаш ли идея защо е изключена тази букса?
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Закачи я на Vag com,мисля сама ще си признае какво не и е закачено! 

- vnkostadinov
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата ти е казал. Това е буксата за помпата за вторичен въздух(Secondary Air Pump). Идеята и е при студен мотор да вкарва чист въздух в катализатора, като по този начин хем го щади, хем и концентрираните газове от първото палене се разреждат и колата "ака" по малко. Някъде бях чел, че ако и е измъкната буксата през зимата- запалването на мотора ще е по лесно, но не съм си играл да експериментирам. На 1.6 мисля, че го има само на APF(моя е такъв).

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, кабелите за "прахосмукачката" са с доста по-голямо сечение и идват от инсталацията ведно със снопа за дюзите, бобината и другите датчици. Така като гледам на последната снимка, няма как да дойде изпод радиатора. Мани това, ами ако е откачена тази букса, ще му набива грешка и ще свети check-а.
Liderass, я дай цветовете, та дано по тях да се ориентираме, щото може и датчик за околната температура да е.
Liderass, я дай цветовете, та дано по тях да се ориентираме, щото може и датчик за околната температура да е.
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Чека не ми свети, нямам проблеми. Ще погледна буксата тези дни и ще пиша!
- nvg_89
- Автомобил: audi quattro a4 b5
- Двигател: AFN 1998
Колега тази букса е най- вероятно на термостата а щом е откачена значи най -вероятно имаш проблем с охладителната уредба и термотроника както на почети всички apf мотори включително и моя
- tandem1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
включвай смело в турбинката .Тази турбина работи само когато е студено за малко вкарва топъл въздух към цилиндрите.Може при монтирането на газовата уредба да са ти я изключили по невнимание.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”