питане за ксенон система голф 3
питане за ксенон система голф 3
колеги искам да попитам на голф 3 с двусекционен фар който си е обикновен без лупата заслужава ли си да се сложи ксенон система и който е с такъв фар да каже мнение как е и искам да попитам ако сложа 10 или 12 к на късите как ше е ?
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Re: питане за ксенон система голф 3
То че ще се вижда по-добре ще се вижда, друг е въпроса как ще са регулирани за да не пречиш на отсрещните, сега по софия има уреди да измерват дали светлината пречи на отсрещните и ако пречи могат да ти спрът колата от движение 

- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз съм с двусекционен като четворков фар,вижда се перфектно.И до сега никой не ми е святкал,че го дразни ксенона.Слагай не бой се! 

- Escap3
kpuck0o написа:Колега аз съм с двусекционен като четворков фар,вижда се перфектно.И до сега никой не ми е святкал,че го дразни ксенона.Слагай не бой се!
Аз съм с сищия и то хела и като кача 1-2ма озад се разцепват да ми мигат че ги заслепявам а и понякога като съм сам също

- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и моите са Хелла пък не ми святкат
свали ги малко по надолу и всичко ще е 6 

- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
Ако искаш ти да виждаш добре слагай,но за насрещно движещите се ще е малко кофти щом си със стоковите фарове,поогледай се малко и ще видиш как светят рефлекторните фарове с ксенон,а и с тези 10-12 k келвина(дето са само за гъзария),незнам кво ще виждаш!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
TiL написа:Ти май не си чул, че вече почват да праскат по 150кинта актове за ксенон на рефлекторен фар
По 300лв. да им праскат, по пет пъти на ден, аз ги докладвам тия пичлемета и малоумници...
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
Петър Петров написа:TiL написа:Ти май не си чул, че вече почват да праскат по 150кинта актове за ксенон на рефлекторен фар
По 300лв. да им праскат, по пет пъти на ден, аз ги докладвам тия пичлемета и малоумници...
По-добре ще е ако не си в нормите да ти драснат 50лв глоба и да ти скъсат прегледа на колата за да отидеш пак и да има реглаж. Така хората няма да прескачат тази процедура като минават преглед, където им е работа да нагласят фаровете.
А колегата.... съветвам те да си сложиш 6к на дългите само, да не ти текът очите през нощни пътувания. Ако е заради гъзария само...слагай квото си искаш

- Escap3
TiL написа:Ти май не си чул, че вече почват да праскат по 150кинта актове за ксенон на рефлекторен фар
Не на рефлекторен а на не-регулиран
- kpuck0o
- Автомобил:
- Двигател:
Escap3 написа:TiL написа:Ти май не си чул, че вече почват да праскат по 150кинта актове за ксенон на рефлекторен фар
Не на рефлекторен а на не-регулиран
Така може...защото е простотия да пишат за регулиран ксенон.
искам да попитам какъв ксенон ше е по добре примерно 4300к или 8000 или 12000 к кой ксенон се вижда най добре
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Fendt написа:искам да попитам какъв ксенон ше е по добре примерно 4300к или 8000 или 12000 к кой ксенон се вижда най добре
4300 или 5000к
12000k е синьо-виолетово и е много дразнещо за насрещните коли
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
6000k е по-добрия вариант според мен.аз съм с 8000к и на рефлектор лилавеят,и леко зразнят
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Да не отварям нова тема ще питам в тази!Помолиха ме да поръчам китайски ксенон Н4 за Опел Зафира!Но какво да видя,изпонаизлязли са няколко вида крушки-H4,H4-1,H4-2,H4-3,H4-9003,H4-9006...Преди съм поръчвал и нямаше такива работи или поне не са ми излизали като вариант!Някой по запознат да каже коя точно крушка да избера?
- blaze
- Автомобил: Кораб Майка
- Двигател: AHF BAU
k_garchev написа:Да не отварям нова тема ще питам в тази!Помолиха ме да поръчам китайски ксенон Н4 за Опел Зафира!Но какво да видя,изпонаизлязли са няколко вида крушки-H4,H4-1,H4-2,H4-3,H4-9003,H4-9006...Преди съм поръчвал и нямаше такива работи или поне не са ми излизали като вариант!Някой по запознат да каже коя точно крушка да избера?
Н4 - в една крушка са и късите и дългите.
Не знам и не е формулирано кое обозначение точно кой модел е, така че питай продавача.
А за да си на ясно какво искаш, предлагат се:
- БИ ксенон - крушката с ксенонова светлина и за късите и за дългите
---има няколко варианта тук: 1- има 2 светещи балона в крушката Н4. 2- има един движещ се балон. 3- има един балон с движеща се шапка в крушката. Ако ще взимате такъв, нека да е вариант номер 1, всичко останало са боклуци...има движещи се части в крушката! Но аз не бих избрал би ксенон защото както знаеш за да светне пълноценно на ксенона са му нужни 3-5 секунди и повече, което е много лошо когато ти трябват дългите!
вариант2:
- ксенон + халоген - тук имаш в крушката Н4, един ксенонов балон- къси, и халогенна/обикновена крушка за дълги. Мисля, че това е оптималният вариант.
Няма да рекламирам колеги, но във форума ги гледах вчера и ги има по 75лв :) Успех!
П.с: И задължително да е 6000к ако иска хубави фарове!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”