Здравеите на всички! За пръв път пиша във формума и не знам дали поставям темата на точното и място, като предварително проверих дали някъде не е описан проблем като моя, но не намерих такъв. Говорим за Golf3/93/1.6/75к.с./ABU/, от една седмица насам превключването на всички скорости се превърна в една много трудна задача и за съжаление не намирам изход от нея. Съединителя на колата е сравнително нов на няма и 45000км и изглежда, че проблеът не идва от там. Ходих по различни майстори и всеки ми казва различни неща от смяна на масло в скоростната кутия( проверено е и е в нормите) до смяна на аксиален лагер. Симптомите на проблема са следните: при натискане на педала на съединителя, се чува едно странно цвърчене( като на щурци), скоростите влизат много трудно а от вчера при натискане на педала на съединителя се чува и пукане. Жилото на колата е саморегурилиращо се(никога не съм го сменял). Моля ви дайте някакви предположение колкото се може по-скоро от къде идва проблема, че вече една седмица не мога да заспя като човек :)
Благодаря ви!
Golf 3 93 1.6 75 к.с. ABU странен проблем
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Re: Странен проблем Golf 3!
Съединителя е. При мен на 25 000км след смяна на цял комплект се прецака притискателен диск и аксиален лагер.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 93 1.6 75 к.с. ABU странен проблем
Благодаря за отговора! Честно казано, не смятам, че е съединителя, защото преди го тествах: Включвам 3-а скорост, задържам газта на около 2800 - 3000 оборота, почвам да отпускам съединителя плавно и на половината от хода на съединителя докато го отпускам - колата гасне.
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
Re: Golf 3 93 1.6 75 к.с. ABU странен проблем
аз не ти казвам че ти боксува съединителя. аз ти казвам че ти се е разпилял аксиалния лагер, а тракането и стърженето най вероятно е от пружуните в притискателя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”