Проблем с скоростите на Golf 3 (на мястото на задна е първа)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dem0nchy
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GT 1.8 Mono

Проблем с скоростите на Golf 3 (на мястото на задна е първа)

Мнениеот dem0nchy » Съб 09 фев 2013 1:04

Здравейте съфорумци и любители на VW,днес си взех една 3-ка 115 коня/2000кб,GTI..Обаче с следния проблем,момчето ми каза че направило инцидент,минало нещо под колата и от тогава има проблем в скоростите,не може да включва задна.На мястото на задна е,1-ва скорост,натискам лоста все едно да включа задна,обаче си тръгвам напред,та дали някой може да ми каже какъв може да е проблема,в синхронизатора,или трябва да взема някоя скоростна кутия.Благодаря ви !! :love.vw

Потребителски аватар
Golfan_93
Автомобил: Golf MK III
Двигател: ABD 1992

Re: Проблем с скоростите на Golf 3 (на мястото на задна е пъ

Мнениеот Golfan_93 » Съб 09 фев 2013 8:38

Значи аз не съм много сигурен но да ти кажа, имах проблем подобен. Начи има едни "накрайници" как да ги кажа на самата щанга на скоростите и ако тя се е изхабила или разхлабила логично да нямаш как да влючиш, щото ще има луфт и тоя луфт на тебе мобе би ти пречи, да влючих задна.

При мене случай беше, както си карах, да включа на задна включих, и след това нещо се прееба целия лост огромен луфт и имах само 3та и 5та.. та не знам как да ти го обесня.

Погледни ги отдолу, тия неща виж някой тампон на скоростите да не е скъсал нещо или разместил ддз и да дава друг ъгъл на кутията?

Но за мене провери всички тия, "тампони" ли са какво са не съм сигурен.

С излизането си от скоростната кутия, тая щанга има едно нещо като топче кръгло, и то свързва кутията с механизма отдолу, щангата дето ти сменя скоростите виж да не се е разбило и да няма луфт, а възможно ли е от кутията която е на самото купе, или "магарето" което държи лоста нещо да се е преебало? Разгледай обстойно!

Радвам се ако съм помогнал или си ме разбрал .. ;д

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Съб 09 фев 2013 8:47

здравей колега при мен беше нещо подобно по някога влизаше първа по някога задна оказасе едно танпонче оранжево което седи на една планка и през него минава щангата на скоростите смених го и сега си е екстра това танпонче струва 3 лева нека някой ти погледне и там това топче което е нещо като избирач се води както каза колегата над мен нещо се е разместило :icon_biggrin

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Съб 09 фев 2013 9:27

Мисля, че се води ремонтен комплект скоростен лост - пластмасичките и втулките по лостовата система от скоростния лост до самата кутия.
Да ти кажа аз имах проблем, че хода за включване на първа ми беше ОК, а за втора ставаше на 1/3 по-късо разстояние. Ем Митачето като виден голфаджия легна под колата и ми го откоригира даже и без смяна на въпросния консуматив :)

Потребителски аватар
jorostamenov
Автомобил: golf 3
Двигател: abs 92 1.8mi 90k.c

Мнениеот jorostamenov » Съб 09 фев 2013 9:36

http://www.picvalley.net/u/2872/43316513649633030713595430496WiJugapOfPQC5cv26H1.JPGаз смених това оранжевото което било 1 към 1 с това на голф 2

Потребителски аватар
barev
Автомобил: Golf 3 TDI
Двигател: AHU 97

Мнениеот barev » Съб 09 фев 2013 18:09

кутията с жила ли е колега?дай код на мотора!!!

Потребителски аватар
dem0nchy
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GT 1.8 Mono

Мнениеот dem0nchy » Пет 22 фев 2013 17:20

за съжаление махнах колата,тай като това и беше най малкия проблем,иначе благодаря на отзовалите се :) може да изтриете темата :wink

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”