Golf 3 1.8 проблем с паленето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Biotec
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.8 проблем с паленето

Мнениеот Biotec » Пон 25 фев 2013 21:38

Здравейте
Днес на един сфетофар колата изненадващо изгасна (мисля че погрешка тръгнах на трета) след което след адски много опити (ту на бензин ту на газ) успя да запали но веднага след като писна гаста вместо да стои на нормални обороти веднага гпридърпва и гасне.смених свещи,кабелите според мен са наред , но проблема остава :( някакви идеи...
П.с. Валеше дъжд

prinov
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 1.8 проблем с паленето

Мнениеот prinov » Пон 25 фев 2013 22:31

бобина

Biotec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Biotec » Пон 25 фев 2013 22:40

Може ли да се смени лесно тази бобина.каде точно се намира , че колата съм я зарязал горе в симеоново в гората :)

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Вто 26 фев 2013 0:06

prinov написа:бобина

Твърде, твърде слабо вероятно, но не и невъзможно. Ако е станало както ти казваш- след тръгване на трета - следва сериозно претрисане, после колата е изгаснала- възможно е просто при вибрацията да се откачи кабел или да се "охлаби" връзка. Провери ги, ако имаш възможност - зачисти добре и напръскай с контактен спрей. При мен се е случвало нещо подобно и подходих по този начин, отделно и почистих със спрей за карбуратори моторчето за празен ход. След това оборотите беха бетон.

Biotec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Biotec » Вто 26 фев 2013 0:21

Да ти кажа не съм сигурен дали е било на трета тъй като нямаше никакво подрусване като се замисля колата леко потегли и изгасна после доста време неможан да я запаля и като минах на бензин запали с много зор но веднага на свободна изгасна и така много пъти. Понеже карам и оаля само на газ си спомням че преди месец реших да я запаля на бензин запали но отново така изгасна писле като минах на гас запали от раз и не и обърнах внимание, но сега и с газ е така.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”