Голф 4 1.6 когато е студена и запаля започват да падат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hari89
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1.6 когато е студена и запаля започват да падат

Мнениеот hari89 » Пон 25 фев 2013 19:53

Здравейте колеги . Голфа ми 99г. 1.6 ср. Проблема ми е че колата когато е студена и запаля започват да падат яко оборотите и тръгва да гасне но като подавам газ не и позволявам и като качи малко градуси всичко си е наред. Много странно но ще ми бъде много полезен някой съвет Благодаря.

Потребителски аватар
Vladimirov26
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.6

Мнениеот Vladimirov26 » Пон 25 фев 2013 20:56

Виж си темепратурният датчик и дроселовата клапа :th_up

hari89
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 1.6 когато е студена и запаля започват да падат

Мнениеот hari89 » Пон 25 фев 2013 23:11

значи датчика е сменен и не е от него. А за дросела преди 2 седмици бях отишал на един майстор и той ми беше казал че дроселовата клапа е заминала, обаче отидох на друг и ми каза че не му дава грешка дроселовата клапа. Въпроса ми е ако е от дроселотата клапа защо не го дава като грешка в компютара

hari89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hari89 » Пон 25 фев 2013 23:17

Също така като запаля оборотите постояно се менят между 600 и 900 и все едно колата работи на 3 целиндъра ?????????????????????????

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Пон 25 фев 2013 23:28

Виж да не смуче въздух от някъде. Вакууми, въздуховоди, о-пръстени на всм колектори. При мен правеше така от о-пръстените. Струват около 15 лв и 2 часа труд.

Потребителски аватар
Vladimirov26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladimirov26 » Вто 26 фев 2013 12:29

hari89 написа:значи датчика е сменен и не е от него. А за дросела преди 2 седмици бях отишал на един майстор и той ми беше казал че дроселовата клапа е заминала, обаче отидох на друг и ми каза че не му дава грешка дроселовата клапа. Въпроса ми е ако е от дроселотата клапа защо не го дава като грешка в компютара

Колега аз вече съм го ял това, какво ли не правих, проверяваха за засмукване на въздух на маркучите, смених гофрирания маркуч към дроселовта клапа(струва около 100лв), оказа се, че не е от него, смених темп. датчик, оправи се, но за малко, и в крайна сметка смених дроселовата клапа, не давай да ти я чистят с WD40 спрей, не е хубаво за нея, другото което е тя не може да се разглобява, зашото е занитена, така че намери с втрора употреба около 150-200лв., е и забрави за случая, нова е над 800лв, успех :th_up

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Вто 26 фев 2013 12:38

извинявам се че ползвам темата на колегата,на моя голф 1,8 АБС го прави тоя номер само на бензин когато е студена,като загрее се оправя,на газ няма проблеми,само на бензин

Потребителски аватар
d.draganova
Автомобил: Golf 4 1998
Двигател: AHW 1.4 16V

Мнениеот d.draganova » Вто 26 фев 2013 12:48

yordannnnnn написа:извинявам се че ползвам темата на колегата,на моя голф 1,8 АБС го прави тоя номер само на бензин когато е студена,като загрее се оправя,на газ няма проблеми,само на бензин

Имам същия проблем но с 1.4 1998г. На газ няма проблеми но на бензин е ужас....

Потребителски аватар
yordannnnnn
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Вто 26 фев 2013 13:11

колеги да уточня аз говоря за голф 3

Потребителски аватар
Ickoov
Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
Двигател: EJ20 2001

Мнениеот Ickoov » Вто 26 фев 2013 13:13

hari89 написа:Здравейте колеги . Голфа ми 99г. 1.6 ср. Проблема ми е че колата когато е студена и запаля започват да падат яко оборотите и тръгва да гасне но като подавам газ не и позволявам и като качи малко градуси всичко си е наред. Много странно но ще ми бъде много полезен някой съвет Благодаря.

Защо ли на мен ми прилича на стъпково моторче :gruebel ?

hari89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hari89 » Вто 26 фев 2013 13:40

Vladimirov26 написа:
hari89 написа:значи датчика е сменен и не е от него. А за дросела преди 2 седмици бях отишал на един майстор и той ми беше казал че дроселовата клапа е заминала, обаче отидох на друг и ми каза че не му дава грешка дроселовата клапа. Въпроса ми е ако е от дроселотата клапа защо не го дава като грешка в компютара

Колега аз вече съм го ял това, какво ли не правих, проверяваха за засмукване на въздух на маркучите, смених гофрирания маркуч към дроселовта клапа(струва около 100лв), оказа се, че не е от него, смених темп. датчик, оправи се, но за малко, и в крайна сметка смених дроселовата клапа, не давай да ти я чистят с WD40 спрей, не е хубаво за нея, другото което е тя не може да се разглобява, зашото е занитена, така че намери с втрора употреба около 150-200лв., е и забрави за случая, нова е над 800лв, успех :th_up

Колега да те питам теб само на студен двигател ли ти го е правил това, защото до преди няколко дена на мен само на студен, асега вече почна на почти всяко палене и отделно нещо стана на буксата кадето се слага диагностиката... не иска да я приема и изгаря кабела на компютара

batmit
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL 2000

Мнениеот batmit » Вто 26 фев 2013 14:38

yordannnnnn написа:извинявам се че ползвам темата на колегата,на моя голф 1,8 АБС го прави тоя номер само на бензин когато е студена,като загрее се оправя,на газ няма проблеми,само на бензин

Стъпково моторче най-вероятно, но ако имаш газ не я пипай. На ауди в4 АВТ ми е така 5-6 години, като запали на бензин започва леко да претриса, като мине на газ няма проблеми.

Потребителски аватар
Vladimirov26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladimirov26 » Вто 26 фев 2013 23:41

hari89 написа:
Vladimirov26 написа:

Колега да те питам теб само на студен двигател ли ти го е правил това, защото до преди няколко дена на мен само на студен, асега вече почна на почти всяко палене и отделно нещо стана на буксата кадето се слага диагностиката... не иска да я приема и изгаря кабела на компютара

Не колега постоянно .....

Потребителски аватар
Venci83
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот Venci83 » Сря 27 фев 2013 0:46

Ако е от дросела ще мени оборотите постоянно, тарси проблема другаде.
Стъпковото моторче и дросела са заедно за това е по скапо.

astrata
Двигател: AFT 1996

Мнениеот astrata » Сря 27 фев 2013 23:08

Колега аз се белосвам един голф 3 100 коня АФТ сас газова обикновена.сутрин като се опитам да запаля гасне като загрее работи нормално , чистил съм дебитомет .дросел ,нови свещи,двете гарнитури на всмукателен колектор ,датчик на температурата на антифриза,дистрибуторна капачка и палец ,няма грешки на диагностика с комп,не дърпа въздух проверявахме със српей,Остава замърсени дюзи от газта ,защото каквото сменя все е оригинал от завода .Накрая я занесох на елкон и му казох какво съм сменил, майстора каза да пробвам със добавка за почистване на инжекцията, да покарам само на бензин да израсходвам един резервоар и ако не се оправи да почне той да я мята .Станах от направи си сам .Така че ако имаш газова пробвай с добавка за инжекция.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”