масло Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
matio88
Автомобил:
Двигател:

масло Голф 4

Мнениеот matio88 » Пет 08 фев 2013 11:08

Колеги трябва ми малко информация понеже си смених маслото преди седмица колата е голф4 1.9TDI 110к.с 2001г,сложих Castrol 5w-40 c3 http://cardepo.net/index.php?route=prod ... duct_id=73,ето такова сложих и ми казаха 4е става и за бензин и за дизел,обаче сега чета и пише че това масло е за бензинови двигатели,дайте малко информация дали е фатално?благодаря

iwan33
Автомобил:
Двигател:

Re: масло Голф 4

Мнениеот iwan33 » Пет 08 фев 2013 11:44

Според мен не е фатално. В линка, който си дал, пише, че маслото отговаря на API SM/CF а ето какво означава API CF: "СF - Маслата са предназначени за обслужване на дизелови двигатели с индиректно впръскване на горивото. Тази категория масло е въведена през 1994 г. Горивото може да бъде с високо съдържание на сяра, напр. над 0,5%. Маслото осигурява ефективен контрол върху отложенията по буталото, износването и корозията на лагерите при работа в двигатели с естествена вентилация и свръх налягане, създавано както от турбокомпресор, така и от компресор, задвижван от коляновия вал."
Информацията е от тук: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=8591

Потребителски аватар
matio88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот matio88 » Пет 08 фев 2013 11:51

Значи мога да си карам,но понеже от като го смених сутрин като я запаля пуши малко повече от преди и си помислих да не се прецака нещо.благодаря на колегата.

Потребителски аватар
mirk0
Автомобил: Golf3 Gti Edition
Двигател: 2E 1996
Контакти:

Мнениеот mirk0 » Чет 28 фев 2013 1:30

на 140хил.съм го взел моя Голф беше с 5w40 (Castrol)Сега вече съм на 200хил и минах на Aral самоче 10W40.След като го смених (работа в сервиз)ми направи впечатление че същото масло го сипват и в TDI двигатели.Обърнах с въпрос към по-стар колега...
-За дизел и бензин ли е предназначен тоя Aral Alpine Total Castrol?
отговори ми да,по-точно казано маслата идват внос от Германия и така са осъваршенствани че стават за дизел,бензин даже имахме разфасофки и за Помпа Дюза...
Целта е да спазваш Индекса или ако решиш да го смениш дадения Индекс (да речеме от 10w40 да отидеш на 15w40 или от 5w40 на 10w40) има добавки за измиване на мотора която се налива в старото масло и работи 3-6мин.преди смяната на маслото.По-принцип индекса на маслото се определя на по дадените километри на колата или по каталога за дадената марка автомобил :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”