Гарнитура капак клапани,ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Гарнитура капак клапани,ABS

Мнениеот emo-gar » Нед 29 апр 2012 8:09

Писано е доста за корковите и гумените варианти на тази гарнитура.Дойде време да протече поредната коркова.Сега съм взел гумена,комплект с шпилките,но нещо с развиването на старите шпилки(с ограничител)-не ми се получава.Законтрям 2 гайки,но имам усещане че ще бера ядове с някоя-т.е. ще я скъсам!Тогава става "много весело"!
Въпросът ми е:ако разпробия втулките на гумената гарнитура на "фи"8 и я поставя на оригинални шпилки-получава ли се "номерът"?Мерих-има дебелина за притягане,самите втулки които ще разпробивам вършат същата ограничителна роля.
Е,за всеки случай съм подготвил и "коркова"-тя поне година издържа.

Малко развитие,сега съм с "хибридна" гарнитура-гумена с шпилки за коркова!Как е монтирана гумената-вижда се добре на снимката как и с какво съм и въздействал.Тъй като разпробиването не става лесно(втулките се въртят),ги избих с дорниче и подложка(камък 10).
Изображение

Хм,срам-не срам..за всеки случай я лепнах,капака съм си пребоядисал с термо-боя...ако не текне някога,така ще си векува,там обикновено пипам само заради тази тъпа гарнитура.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Re: Гарнитура капак клапани,ABS

Мнениеот genov1 » Пон 21 май 2012 10:21

А защо трябва да се сменят шпилките, каква е разликата между тези които ги продават с гумената гарнитура и оригиналните ..

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 21 май 2012 12:25

На корковата шпилките имат борд(ограничител)!И аз съм правил като Колегата и не съм имал течове.Дори при опит да ги разпробия,те превъртаха в гарнитурата и изпадаха удобно! 8)

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Сря 05 сеп 2012 9:25

Май и аз ще трябва да пробвам с тази гумената че с тези корковите е ялова работа. До колкото разбирам гумената гарнитура има метални втулки на отворите и те трябва да се махнат по някакъв начин за да стане на старите шпилки?

П.П при мен този теч ми къса нервите от половин година. Взех един силикон на Елринг, той се слага вместо гарнитура, казаха с него ще спре - е не спря. После как сам го отлепял от капака не е истина ..
Вчера даже говорих с един майстрор и той ми каза - ми то текне ли веднъж няма спиране scare

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 06 сеп 2012 0:20

Аз съм го играл това с гумената г-ра на мястото на корковата. Махат се точно тези метални неща от гумената и си се слага на мястото на корковата, без да пипаш по шпилките. Лепиш гумената гарнитура (на Елринг или Рейнц) със силикон (пак на Рейнц) и забравяш за проблема.Моята не е протекла вече 30 000км, от както я смених по този метод :)
:beer

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 06 сеп 2012 21:17

Пост фактум:все още всичко е сухо "на барут".Капака го "вапцах" с термоустойчива боя за печки,изисква 30-минутно изпичане на 180 градуса,таман за домашната фурна....за малко не получих "развод" :Mr Green Fun ,като надникнаха някои особи от женски пол-"какво толкоз се пече там,и то от не-вещ в занаята индивид :roll: "-бах ти пушека и миризма изригна....Ама стана добре :wink:

Потребителски аватар
sPellBouND
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sPellBouND » Чет 06 сеп 2012 21:39

Аз като сменях гарнитурата знаех, че е коркова и такава си взех. След като отворих се оказа, че е гумена с металните пръстени и шпилките нямат ограничители. Сложих си корковата и ще видим колко ще изкара.
Един страничен въпрос: гайките на капака от задната страна през пластмасовата кутия за кабели ли се стягат, защото беше така и мен ме осъмни, но така ги сложих пак.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 06 сеп 2012 21:50

Да,през кутията се стягат,има и шайбички.По принцип в комплекта има и по-дълги шпилки-сигурно са за там,но аз си оставих старите-с ограничителите.Ама от толкова опити кутийката остана без щипки и сега е с клипсове.Не че ролята и не е по-скоро естетична.....

Потребителски аватар
sa6odinov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6odinov » Чет 06 сеп 2012 23:01

коркова г-ра на реинц изправяне на капака с кръстника :lol: мажа с чичо виктор и изчаквам леко да дръпне да не е толкова мазен стягам умерено да не изплюе гарнитурата,след 5-6 часа палиш и забравяш досега на 3коли успешно,а бруталния вариант е капак от 2ка с леки подобрения heavy metal zork

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 07 сеп 2012 8:26

sa6odinov написа:коркова г-ра на реинц изправяне на капака с кръстника :lol: мажа с чичо виктор и изчаквам леко да дръпне да не е толкова мазен стягам умерено да не изплюе гарнитурата,след 5-6 часа палиш и забравяш досега на 3коли успешно,а бруталния вариант е капак от 2ка с леки подобрения heavy metal zork

Мислиш ли,че не съм минал и през този опит :D Първата ми грешка-корк и силикон!Втори опит с изчакване...няколко дена задържа.Трети опит-абсолютно на сухо-около година издържа,периодично дотягам.И при трите опита капака се проверява за геометрия,особено в зоните около отворите.

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Съб 02 мар 2013 22:02

emo-gar написа:Писано е доста за корковите и гумените варианти на тази гарнитура.Дойде време да протече поредната коркова.Сега съм взел гумена,комплект с шпилките,но нещо с развиването на старите шпилки(с ограничител)-не ми се получава.Законтрям 2 гайки,но имам усещане че ще бера ядове с някоя-т.е. ще я скъсам!Тогава става "много весело"!

Ако се почукнат старите шпилки с чук върху завита отгоре гайка, то те се развиват много по-лесно. Това е така, защото алуминия при загряване на главата спича много здраво шпилките, но при почукване въпросното термоспичане се охлабва много и шпилките наистина се развиват много по-лесно, колкото и неверояно да изглежда.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 03 мар 2013 8:27

Понеже batVenci явно е с опит,да става...но мисля,че варианта с избиването на втулките от гумената гарнитура и ползване на оригиналните шпилки е мнооого по-лесен,безопасен и достатъчно дълготраен.Досега няма и молекула масло оттам.Пък и сезона на "майонезата" премина успешно(позадръстват се и позамръзват вентилационните маркучи,по подразбиране-това вдига налягането на картерните газове понякога,оттам-теч през "лабави" гарнитурки)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”