Здравейте колеги,
От есента насам ми се появи следното проблемче.Като е студена колата пали много трудно т.е. стартера върти супер много чак до сдухване.Пробвах да запаля като подавам леко газ с педала и все пак има ефект,пали малко по бързо.Съмнявам се нещо да не би да се ебава автоматичния смукач,но не ми е много ясно.Колата е 1,8 90кс,ADZ двигател. Благодаря ви!

Палене сутрин
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Палене сутрин
kutin написа:Здравейте колеги,
От есента насам ми се появи следното проблемче.Като е студена колата пали много трудно т.е. стартера върти супер много чак до сдухване.Пробвах да запаля като подавам леко газ с педала и все пак има ефект,пали малко по бързо.Съмнявам се нещо да не би да се ебава автоматичния смукач,но не ми е много ясно.Колата е 1,8 90кс,ADZ двигател. Благодаря ви!
Иди си провери TPS-а на елкон с декодер.Ако колата е над 250 000 км той вероятно е за смяна(40-50 лв-втора употреба) тъй като пистите се износват.Не е от газовото щото моята е карана от италианците на газ 5 години и аз вече 3 години я карам на газ и пали на 1/2 оборог-паля обаче само на бензин.Двигателят ми е 1.8 ABS 90к.с.
Провери си и дистрибуторната капачка,палеца,кабели,свеши и т.н-все обикновени и тривиални нещица......едва ли ти е много сериозен проблема
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
- kutin
- Автомобил: VW Bora TDI AJM
- Двигател:
- Контакти:
Здравейте отново колеги,
днес установиха че на газовата уредба клапана който трябва да спира гаста на де ходи към двигателя изпускаше.Мисля си за проблема с паленето,да не би да е смесвала газ с бензин та затова да не пали първият път добре.Откакто оправих клапана вече втора сутрин пали като пушка.Надявам се това да е било причината,Благодаря ви все пак за отзивчивостта.Успехи
:)
днес установиха че на газовата уредба клапана който трябва да спира гаста на де ходи към двигателя изпускаше.Мисля си за проблема с паленето,да не би да е смесвала газ с бензин та затова да не пали първият път добре.Откакто оправих клапана вече втора сутрин пали като пушка.Надявам се това да е било причината,Благодаря ви все пак за отзивчивостта.Успехи

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
kutin написа:Здравейте отново колеги,
днес установиха че на газовата уредба клапана който трябва да спира гаста на де ходи към двигателя изпускаше.Мисля си за проблема с паленето,да не би да е смесвала газ с бензин та затова да не пали първият път добре.Откакто оправих клапана вече втора сутрин пали като пушка.Надявам се това да е било причината,Благодаря ви все пак за отзивчивостта.Успехи:)
Браво колега нали ти писахче едва ли има някаква сериозна причина-разбира се че това си открил е сигурна причина!!!!!Успех е дано нямаш повече проблеми.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”