голф 4 '99 проблем с ел. стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
niki_g
Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
Двигател: AHF 1999

голф 4 '99 проблем с ел. стъкло

Мнениеот niki_g » Вто 05 мар 2013 18:43

Здравейте! Предно дясно стъкло не се сваля. Като натисна копчето цъка някакво реленце, както е на останалите врати, но стъклото не помръдва. При пуснати фарове и натискане на копчето за стъклата фаровете намаляват, светят по-слабо.
Т.е. има консумация на ток. Не знам дали е прецакано моторчето или механизма на стъклоповдигача. И не мога да разглобя вратата, тъй като за да сваля механизма трябва стъклото да се свали малко за да се стигне до болтовете дето го държат за механизма. Мола ви помагайте, какъв може да е проблема и как да разглобя вратата и да сваля механизма и стъклото

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 4 '99 проблем с ел. стъкло

Мнениеот Христо Стайков » Вто 05 мар 2013 22:37

Да не би стъклото да е подпряно с летва отдолу от предишен собственик(Ако не е нова колата)?

Потребителски аватар
niki_g

Мнениеот niki_g » Вто 05 мар 2013 22:55

Идея нямам, колата е нов внос. То проблема е, че не занам как да откача стъклото от механизма, който е монтиран на вътрешната ламарина на вратата, тази дето се хваща е болтчета. Аз ако успея да разглобя вратата ще видя къде е проблема ама уви :(

Bork
Автомобил: Vw Golf MK3
Двигател: AAZ _ AEF motor

Мнениеот Bork » Вто 05 мар 2013 23:46

Колега,в този случай развиваш всички болтове(не помня болтове ли го държаха или нитове :D ) на панела и смъкваш всичко надолу заедно със стъклото,като падне малко надолу ще ти се покажат и болтовете на стъклоповдигача който е захванат за стъклото ;) Точно на голф 4 не съм го правил де,но на други неработещи механизми става!Успех

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Сря 06 мар 2013 1:09

Така е братле,слабото място на 4-ките...Пласмасовите водачи....
Стъклото е заяло и за това сега така става.Поръчай си 2 метални водача от ebay и сменяй!
Мен ми се случи същото,на 10-тия ден след като си купих колта! :th_up
2 метални водача с доставката са около 30лв,и идват от Турция за 7 дни някъде!

Потребителски аватар
niki_g

Мнениеот niki_g » Нед 10 мар 2013 15:10

малко развитие по темата :) днес свалих моторчето, за да видя дали ще върти като не е закачено за механизма. Не върти, разглобих го. Оказа се, че буквално се е изпекло, ротора е овъглен и четките и четкодържача са заварени за колектора. Ще търся втора употреба само моторче. Опасявам се да не би да е изгоряло по електриниката нещо, но релето цъка при натискане на копчето и за секунда се подава 12 волта ток на изхода към моторчето. незнам, като намеря друго моторче ще стискам палци да не е изгоряло и по електрониката нещо.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Нед 10 мар 2013 15:58

виж номера на модула трябва да е същия от моргата и направо слагаи няма проблеми

pavlins
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pavlins » Чет 25 юли 2013 12:45

Здравейте!И аз имам проблем с механизма на предна дясна врата и се чудех ако някой е имал същия може би може да ми помогне...та проблема е следния–от скоро при задвижване на прозореца се на две три места спира да се движи и започва да издава шум подобен на прескачащи зъбци.Разглобих вратата извадих прозореца и пробвах без него всичко работи перфектно.проверих да не би стъклото да запъва нчкъде но не открих нищо.Свалих мотора и зъбците ми изглеждаха добре,не съм разглобявал въжетата(понеже не мога да си ги сложа пак),но от релсите се вижда,че не са скъсани...та не разбирам от къде другаде може да е проблема.
ии забравих да спомена,че когато прозореца се вдигне до горе мотора не спира да работи и продължава да стърже(в смисъл то не е стъргане ами сякаш прескачат някакви зъбци

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Пет 26 юли 2013 18:18

това е признак за износени зъби на буфера според мене но трябва да се чуе за 100% диагноза то така или иначе ще се досчупи в краина сметка не му мисли много

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”