Спирачките може ли да задират.....
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Спирачките може ли да задират.....
Напоследък като карам колата и я пусна по инерция и се чува едно чегъртане , но на определен интервал. Тоест според мен някъде на колелото задира.... Звука е като от метал в метал или феродо в метал де да знам . Възможно ли е това да е спирачката , че пък и много лесно губи инерция? Мерси на всички 

Re: Спирачките може ли да задират.....
Exell написа:Напоследък като карам колата и я пусна по инерция и се чува едно чегъртане , но на определен интервал. Тоест според мен някъде на колелото задира.... Звука е като от метал в метал или феродо в метал де да знам . Възможно ли е това да е спирачката , че пък и много лесно губи инерция? Мерси на всички
Може.
Виж като покараш повече време без да си натискал много спирачки, дали някоя джанта не ти е доста загряла.
Ако да, там търси проблема.
Edit:
Сега видях че пише "само по инерция".
Не би следвало, ако е от спирачките да го чуваш само по инерция, ама ...
Последна промяна от feb на Нед 18 юни 2006 22:36, променено общо 2 пъти.
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
предполагам че като е по инерция и той го чува по отчетливо...тоест по малко бръмчи двигателя.иначе не виждам логика.с дискове ли си отзад и сменял ли си скоро накладки?!по принцип се образуват едни люспи отзад не мога да ти обясня точно къде и понеже новата накладка е по дебела и четърга известно време докато си напасне.при мен и при един приятел имаше тоя ефект.но за 100км някъде се оправи.незнам дали при теб е същото.
- Exell
- Автомобил:
- Двигател:
Са по ред на номерата.....
Чувам го по инерция , защото както спомена Kozunak тогава мотора е най-тих , подозирам че го има и когато е на скорост.
Да се отлепило феродото ме съмнява , защото накладките уж са Паджит и са хубави , но всичко е възможно.
Отзад е с барабан. Накладките ги смених отпред и отзад с нови преди около 2-3 месеца и съм минал с тях около 5 000 км .
Мерси на всички и ще пробвам това с карането известно време без да натискам спирачка и после ще се свалят гуми.
Чувам го по инерция , защото както спомена Kozunak тогава мотора е най-тих , подозирам че го има и когато е на скорост.
Да се отлепило феродото ме съмнява , защото накладките уж са Паджит и са хубави , но всичко е възможно.
Отзад е с барабан. Накладките ги смених отпред и отзад с нови преди около 2-3 месеца и съм минал с тях около 5 000 км .
Мерси на всички и ще пробвам това с карането известно време без да натискам спирачка и после ще се свалят гуми.

Exell написа:Са по ред на номерата.....
Сакън!!!
Без спирачка недей!

Въпросът е да хванеш някаква по-солидна дистанция, в която много да не ти се налага просто да ги натискаш.

Иначе те и моите си загряват при повече зор(предните де).
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Леко блокирало цилиндърче на някое от предните колела или замърсени водачи и буталото не се връща както трябва. Може да е набъбнал гумен пръсен в цилиндърчето илои размекнат прахозащитен маншон. Възможно е да имаш и по-голям луфт в лагерите или пък крив диск..
Вдигай на крик и върти колелата и пробвай за задържане. По лесното е някой да слуша отстрани от кое колело се чува за да си спестиш излизшно разглобяване.
Вдигай на крик и върти колелата и пробвай за задържане. По лесното е някой да слуша отстрани от кое колело се чува за да си спестиш излизшно разглобяване.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Не исках да пускам нова тема и за това пиша тук. Днес като се прибирах към София. Като карах на 5-та се чуваше едно стържене отзад, като пипна педала на спирачката спираше да стърже. След около 3-4 км спря да стърже, но пък при спиране се чуваше силно скърцане. После и то изчезна. Накладките са ми Делфи наскоро ги гледах имаха доста живот. Да питам възможно ли е от завъртане с ръчна да са ми починали накладките или направо спирачките. Отзад съм с барабани. Сменяни са ми цилиндърчетата скоро...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Колега, ако не смениш по спешност накладките, скоро ще сменяш дискове!
Тия Делпфи Локхийд (предполагам, такива са) са голямо дърво! Ужасно са твърди, износват дисковете и не спират добре.
Бях си сложил такива, но много трудно ги изтърпях 1 месец и ги смених с други. (Не помня марката)Връхта на сладоледа с Делпфито беше като от топлината се беше разтопила и нагърчила пластмасовата пластинка от обратната страна на накладката, дето са изписани името, каталожния номер и разни други измишльотини на тая псевдонакладка и ми опираше и пристъргваше също като при теб!
Сменяй, брат.

Тия Делпфи Локхийд (предполагам, такива са) са голямо дърво! Ужасно са твърди, износват дисковете и не спират добре.
Бях си сложил такива, но много трудно ги изтърпях 1 месец и ги смених с други. (Не помня марката)Връхта на сладоледа с Делпфито беше като от топлината се беше разтопила и нагърчила пластмасовата пластинка от обратната страна на накладката, дето са изписани името, каталожния номер и разни други измишльотини на тая псевдонакладка и ми опираше и пристъргваше също като при теб!
Сменяй, брат.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Колега, ако не смениш по спешност накладките, скоро ще сменяш дискове!![]()
Сменяй, брат.
И на мен нещо не ми допадат тия накладки

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
CRX Racing написа:.. Ще ми предложиш ли марка от която си доволен.
Ами за съжаление наистина не помня каква марка бяха моите. Само си спомням, че ми ги достави приятелче с доста голяма отстъпка. На кутията имаше залепена цена от порядъка на 60 лв., а той ми поиска около 45.
Харесаха ми, защото феродото беше меко (можех да го надраскам с нокът). Да, вярно, че по-бързо се износват, но спират много по-сигурно и не свирят.
А иначе гледам, че доста от колегите са доволни от Паджит.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
CRX Racing написа:radotom написа:Колега, ако не смениш по спешност накладките, скоро ще сменяш дискове!![]()
Сменяй, брат.
И на мен нещо не ми допадат тия накладкимислех си, че си въобразявам
Благодаря за съвета. Ще ми предложиш ли марка от която си доволен.
Пробвай с JURID аз съм с такива и съм доволен само изкарват по малко защото явно са по меки, около 12х в София.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”