Проблем със парното на голф 3 GL

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
cassian
Автомобил:
Двигател:

Проблем със парното на голф 3 GL

Мнениеот cassian » Нед 10 мар 2013 11:50

Здравейте колеги имам следният проблем с парното на колата :

1. датчика на таблото ми показва 80 градуса перката на радиатора се пуска и самия радиатор е топал,но вътре в колата духа студен въздух.
А след това антифриза ми избива през казанчето. налях повторно антифриз и забелязах че системата не го варти горната и долната траба коитов
влизат към двигателя са чувствително загряли а тези които отиват кам раздятора които е под таблото трабичките му са студени и няма никаква
идикия за загряване.

Та вапроса ми е дали е вазможно да има запушване на системата,далие във водната помпа или пък температурният датчик ?

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със парното на голф 3 GL

Мнениеот Христо Стайков » Нед 10 мар 2013 17:41

Неприятно колега,най вероятно ти се е задръстило радиаторчето на парното и не може да върти антифриза.Май се оправя със сваляне на табло и подмяна но да кажат и други колеги.А за системата на охлаждането като цяло,като запалиш колата студена(има два дебели маркуча които влизат в големия радиатор)след малко горният ще се затопли а долния трябва да е студен и като отиди към 80 градуса чак тогава да се стопли и той(да стане горещ понеже са си 80 град.).

dreammaker
Автомобил: Mk2 golf
Двигател:

Мнениеот dreammaker » Нед 10 мар 2013 17:45

Това със запущеното радиаторче(на парното) можеш да го провериш лесно колега.Свържи двата маркуча ,които влизат в него с една тръбичка и пробвай дали пак ще завира като чайник.Ако да значи проблема е в помпата.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Нед 10 мар 2013 18:38

cassian написа:Здравейте колеги имам следният проблем с парното на колата :

1. датчика на таблото ми показва 80 градуса перката на радиатора се пуска и самия радиатор е топал,но вътре в колата духа студен въздух.
А след това антифриза ми избива през казанчето. налях повторно антифриз и забелязах че системата не го варти горната и долната траба коитов
влизат към двигателя са чувствително загряли а тези които отиват кам раздятора които е под таблото трабичките му са студени и няма никаква
идикия за загряване.

Та вапроса ми е дали е вазможно да има запушване на системата,далие във водната помпа или пък температурният датчик ?

Охладителната система, когато не е херметична се получава такова изхвърляне на антифриза през казанчето.Провери капачката му - отдолу има "о" пръстен за уплътняване.Може и другаде да е причината и системата не е херметизирана.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”