Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU - Решено смяна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU - Решено смяна

Мнениеот ForZaMilan » Чет 08 фев 2007 19:59

Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!

Последна промяна от ForZaMilan на Сря 14 фев 2007 18:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Чет 08 фев 2007 20:33

Колега сега прегледах темите за скорости, и видях че този проблем го имаш доста отдавна но в начален стадий. Така че както са ти писали и другите може да е от много работи и за да се реши проблема е време да отидеш да ти отворят скоростите и да се види в какво състояние са. Според мен това е най разумното решение макар че е свързано с финансови разходи.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 08 фев 2007 20:34

Води я на лекар, че скоро 5 ще изчезне :(
Поглеждал ли си маслото в скоростите скоро :shock :shock :shock

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForZaMilan » Чет 08 фев 2007 20:38

lrlmodo написа:Води я на лекар, че скоро 5 ще изчезне :(
Поглеждал ли си маслото в скоростите скоро :shock :shock :shock

Ами не не сам го гледал но утре мисля да я свварша тази работа!!

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForZaMilan » Чет 08 фев 2007 20:39

teodor6769 написа:Колега сега прегледах темите за скорости, и видях че този проблем го имаш доста отдавна но в начален стадий. Така че както са ти писали и другите може да е от много работи и за да се реши проблема е време да отидеш да ти отворят скоростите и да се види в какво състояние са. Според мен това е най разумното решение макар че е свързано с финансови разходи.

Ами да така е прекалено мн време е този проблем... но до сега не беше толкова зле .... преди мн рядко се случваше да ми изкл'чи от скорост!!!

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Чет 08 фев 2007 21:21

имам същия проблем със свиренето на 5та и на 4та на около 1900 оборота много е дразнещ
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... highlight=

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Re: Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU

Мнениеот IvoG » Чет 08 фев 2007 22:19

ForZaMilan написа:Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!

Имах този проблем едно към едно с твоя но бях в Германия и трябваше да държа 1800км, лоста на 5-та. В крайна сметка си смених скоростната кутия с друга втора ръка.

Имаш два варианта ако можеш да намериш човек който може да ти я ремонтира качествено, или пък да си намериш друга втора ръка, която да е читава!
Успех!

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForZaMilan » Чет 08 фев 2007 23:34

IvoG написа:
ForZaMilan написа:Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!

Имах този проблем едно към едно с твоя но бях в Германия и трябваше да държа 1800км, лоста на 5-та. В крайна сметка си смених скоростната кутия с друга втора ръка.

Имаш два варианта ако можеш да намериш човек който може да ти я ремонтира качествено, или пък да си намериш друга втора ръка, която да е читава!
Успех!

Човек аз днес се пребирах от София до Варна на 80% от патя само на 4-та...... сигурно разхода ми 6те е 10-12 .... ама и аз опитах да е държа ама не става постоянно изплюва :(((

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 09 фев 2007 20:20

При мен като я държах не изключваше но след 1300км до сърбия на границата като изключих от скорост така дрънчеше се едно съм вързал зад мен метална тенекия :horror: и после се наложи и да карам 500км на 4-та за да не стане мазало :oops:

Най интересното бешее че като поседи известно време(2 седмици не я карах) изчезваше шума и не изключваше но до един момент след това пак така.

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForZaMilan » Пет 09 фев 2007 21:49

IvoG написа:При мен като я държах не изключваше но след 1300км до сърбия на границата като изключих от скорост така дрънчеше се едно съм вързал зад мен метална тенекия :horror: и после се наложи и да карам 500км на 4-та за да не стане мазало :oops:

Най интересното бешее че като поседи известно време(2 седмици не я карах) изчезваше шума и не изключваше но до един момент след това пак така.

Много ми е познато всичко това :( аз днес я отворих и положината лагер го нямаше на 5-тата :( утре ще търся лагерче!!

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Съб 10 фев 2007 15:59

ForZaMilan написа:
IvoG написа:При мен като я държах не изключваше но след 1300км до сърбия на границата като изключих от скорост така дрънчеше се едно съм вързал зад мен метална тенекия :horror: и после се наложи и да карам 500км на 4-та за да не стане мазало :oops:

Много ми е познато всичко това :( аз днес я отворих и положината лагер го нямаше на 5-тата :( утре ще търся лагерче!!

Дано го оправиш по-лесно! Пиши че аз мойта още я пазя :)

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForZaMilan » Нед 11 фев 2007 1:22

IvoG написа:
ForZaMilan написа:

Дано го оправиш по-лесно! Пиши че аз мойта още я пазя :)

Ами кво да ти кажа човек.... синхронизатора също е заминал както и двете големи зъбни колела... лошото е че днес го видях това нещо вече когато магазините не работиха.
Понеделник ще тарся тези екстри да видим колко пара ще ми искат за тях! :(

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Нед 11 фев 2007 9:50

Да и дано си забелязъл всички износени колела.
Успех в сглобяването :)

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slavcata » Нед 11 фев 2007 12:24

Колега проблема ти е в лагера на блоковата ос или парвичния вал както искаш така го наричаи.Хубаво е да го смениш докато е време :lol:
Моя на служебната ми кола и тои старже ,ама все го отлагам.Иначе бачкам в сервиз,ама нали знаеш на обуштаря обувките са все скасани :)

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForZaMilan » Нед 11 фев 2007 14:03

slavcata написа:

Колега проблема ти е в лагера на блоковата ос или парвичния вал както искаш така го наричаи.Хубаво е да го смениш докато е време :lol:
Моя на служебната ми кола и тои старже ,ама все го отлагам.Иначе бачкам в сервиз,ама нали знаеш на обуштаря обувките са все скасани :)

А каде се намира този лагер... трябва ли да свалям цялата скоростна или е на лесно място ?!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”