Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU - Решено смяна
- ForZaMilan
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU - Решено смяна
Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!
Последна промяна от ForZaMilan на Сря 14 фев 2007 18:58, променено общо 1 път.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Колега сега прегледах темите за скорости, и видях че този проблем го имаш доста отдавна но в начален стадий. Така че както са ти писали и другите може да е от много работи и за да се реши проблема е време да отидеш да ти отворят скоростите и да се види в какво състояние са. Според мен това е най разумното решение макар че е свързано с финансови разходи.
- ForZaMilan
- Автомобил:
- Двигател:
- ForZaMilan
- Автомобил:
- Двигател:
teodor6769 написа:Колега сега прегледах темите за скорости, и видях че този проблем го имаш доста отдавна но в начален стадий. Така че както са ти писали и другите може да е от много работи и за да се реши проблема е време да отидеш да ти отворят скоростите и да се види в какво състояние са. Според мен това е най разумното решение макар че е свързано с финансови разходи.
Ами да така е прекалено мн време е този проблем... но до сега не беше толкова зле .... преди мн рядко се случваше да ми изкл'чи от скорост!!!
- spectrum
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
имам същия проблем със свиренето на 5та и на 4та на около 1900 оборота много е дразнещ
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... highlight=
http://forum.vwclub.bg/viewtopi ... highlight=
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
Re: Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU
ForZaMilan написа:Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!
Имах този проблем едно към едно с твоя но бях в Германия и трябваше да държа 1800км, лоста на 5-та. В крайна сметка си смених скоростната кутия с друга втора ръка.
Имаш два варианта ако можеш да намериш човек който може да ти я ремонтира качествено, или пък да си намериш друга втора ръка, която да е читава!
Успех!
- ForZaMilan
- Автомобил:
- Двигател:
IvoG написа:ForZaMilan написа:Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!
Имах този проблем едно към едно с твоя но бях в Германия и трябваше да държа 1800км, лоста на 5-та. В крайна сметка си смених скоростната кутия с друга втора ръка.
Имаш два варианта ако можеш да намериш човек който може да ти я ремонтира качествено, или пък да си намериш друга втора ръка, която да е читава!
Успех!
Човек аз днес се пребирах от София до Варна на 80% от патя само на 4-та...... сигурно разхода ми 6те е 10-12 .... ама и аз опитах да е държа ама не става постоянно изплюва

- IvoG
При мен като я държах не изключваше но след 1300км до сърбия на границата като изключих от скорост така дрънчеше се едно съм вързал зад мен метална тенекия
и после се наложи и да карам 500км на 4-та за да не стане мазало
Най интересното бешее че като поседи известно време(2 седмици не я карах) изчезваше шума и не изключваше но до един момент след това пак така.

Най интересното бешее че като поседи известно време(2 седмици не я карах) изчезваше шума и не изключваше но до един момент след това пак така.
- ForZaMilan
- Автомобил:
- Двигател:
IvoG написа:При мен като я държах не изключваше но след 1300км до сърбия на границата като изключих от скорост така дрънчеше се едно съм вързал зад мен метална тенекияи после се наложи и да карам 500км на 4-та за да не стане мазало
Много ми е познато всичко това

- IvoG
ForZaMilan написа:IvoG написа:При мен като я държах не изключваше но след 1300км до сърбия на границата като изключих от скорост така дрънчеше се едно съм вързал зад мен метална тенекияи после се наложи и да карам 500км на 4-та за да не стане мазало
Много ми е познато всичко товааз днес я отворих и положината лагер го нямаше на 5-тата
утре ще търся лагерче!!
Дано го оправиш по-лесно! Пиши че аз мойта още я пазя

- ForZaMilan
- Автомобил:
- Двигател:
IvoG написа:ForZaMilan написа:IvoG написа:При мен като я държах не изключваше но след 1300км до сърбия на границата като изключих от скорост така дрънчеше се едно съм вързал зад мен метална тенекияи после се наложи и да карам 500км на 4-та за да не стане мазало
Много ми е познато всичко товааз днес я отворих и положината лагер го нямаше на 5-тата
утре ще търся лагерче!!
Дано го оправиш по-лесно! Пиши че аз мойта още я пазя
Ами кво да ти кажа човек.... синхронизатора също е заминал както и двете големи зъбни колела... лошото е че днес го видях това нещо вече когато магазините не работиха.
Понеделник ще тарся тези екстри да видим колко пара ще ми искат за тях!

- slavcata
- Автомобил:
- Двигател:
ForZaMilan написа:Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!
Колега проблема ти е в лагера на блоковата ос или парвичния вал както искаш така го наричаи.Хубаво е да го смениш докато е време

Моя на служебната ми кола и тои старже ,ама все го отлагам.Иначе бачкам в сервиз,ама нали знаеш на обуштаря обувките са все скасани

- ForZaMilan
- Автомобил:
- Двигател:
slavcata написа:ForZaMilan написа:Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!
Колега проблема ти е в лагера на блоковата ос или парвичния вал както искаш така го наричаи.Хубаво е да го смениш докато е време![]()
Моя на служебната ми кола и тои старже ,ама все го отлагам.Иначе бачкам в сервиз,ама нали знаеш на обуштаря обувките са все скасани
А каде се намира този лагер... трябва ли да свалям цялата скоростна или е на лесно място ?!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”