Търся техническа помощ за фаровете на Г4?
Търся техническа помощ за фаровете на Г4?
Смених си оригиналните фарове на Г4 с друг модел пак от Г4 но с вградени халогени/лупи/.Та въпроса ми е,ключа ли трябва да сменя на таблото за да светят защото сега ми стоят само за украса?Ако някой е сменял и знае как стоят нещата моля да ми каже ще му бъда благодарен!
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
за фаровете
Здрасти колега, по-принцип не е задалжително ключа да ти има степен за халогените - можеш да ги свържеш към допълнителният стоп за мъгла през едно реленце. Аз мойте така си ги свързах, защото неможах да си намеря такъв ключ

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
За да не пускам нова тема, питам тук, ще съм мн благодарен ако някой ми помогне коректно, та проблема ми е следния: оригиналните ми фарове си имат вграни халогени, имат си и крушки, дори от буксата която е към самия фар си има кабел за халогена, НО ключа за фаровете ми има само едно положение (с издърпване) с което светват само допълнителните светлини за мъгла в стоповете, не съм се занимавал много подробно да проследявам кабелите от фара до ключа, но ми беше направило впечатление, че цветовете на кабелите които тръгват от фаровете не са същите които стигат до ключа, сега чакам да ми донесат нов ключ с позиция за халоген, дали с новия ключ ще светнат халогените без никакви интервенции или ако не светнат, кабелите за халогените директно ли трябва да са свързани от фара до ключа, някой занимавал ли се е с тоя проблем?
10х
10х
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: за фаровете
egoist_ok написа:Здрасти колега, по-принцип не е задалжително ключа да ти има степен за халогените - можеш да ги свържеш към допълнителният стоп за мъгла през едно реленце. Аз мойте така си ги свързах, защото неможах да си намеря такъв ключ
И ако обичаш да си ги пускаш ей така за гъзария /без гъста мъгла/ ти свети и фара за мъгла отзад което е адски дразнещо за каращите зад теб. Обикновенно като настигна такъв му забивам дългите докато не го угаси /рядко се сещат/ или докато не го изпреваря и тогава той веднага пали дългите за отмъщение но аз подавам газчица и го оставям да си свети в далечината! Направо вече ми се повръща като видя как всички са напускали тия халогени все едно живеем във вечен мрак !
Hi
Благодаря на всички колеги включили се в тази тема! Стигам до извода ,че ще ми трябва нов ключ.
И така колеги приемете ,че си търся ключ за превключване на светлините за Г4 /за халогени/.Моля давайте оферти!!!
Поздрави за всички!!!

И така колеги приемете ,че си търся ключ за превключване на светлините за Г4 /за халогени/.Моля давайте оферти!!!
Поздрави за всички!!!

- hosetovw
- Автомобил: VW MK5 GTI DSG
- Двигател: 2.0 TFSI BWA
- Контакти:
Re: Hi
ids59 написа:Благодаря на всички колеги включили се в тази тема! Стигам до извода ,че ще ми трябва нов ключ.
Поздрави за всички!!!![]()
![]()
Бягай в някоя морга и ще си намериш

- uncivilized
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2006
И аз съм на мнение че не ти е нужно.На моя голф му прекарвахме инсталация за халогени щото нямаше(през реле) и не ми ги вързаха към задния стоп за мъгла ами сложихме едно много малко черно копченце на кората под волана (струва 2-3 лв) така че вместо да се набутваш за цял нов заводски ключ може и така да стане
(а ключове заводски със позиция за мъгла има и с едно издърпване и с две издърпвания,имай го предвид)

- tih
- Автомобил:
- Двигател:
колеги помагайте
(ако можете)
вече си имам правилния ключ, имам си и реле 53, което би трябвало да е за халогените, от самите халогени си тръгват кабели, които после се сливат с основния сноп който изобщо незнам къде отива, най вероятно към релетата, но до там кабелите на халогените си сменят цвета мин. 1 път, все още незнам дали до реле 53 идва ток, но най-вероятно няма, как да проценирам от тук нататък, някой може ли да каже къде да намеря инфо отностно кабелите които тръгват от фаровете, трасетата по които минават до ключа в купето и по цветове - кой на какво отговаря, дайте някой съвет
благодаря

вече си имам правилния ключ, имам си и реле 53, което би трябвало да е за халогените, от самите халогени си тръгват кабели, които после се сливат с основния сноп който изобщо незнам къде отива, най вероятно към релетата, но до там кабелите на халогените си сменят цвета мин. 1 път, все още незнам дали до реле 53 идва ток, но най-вероятно няма, как да проценирам от тук нататък, някой може ли да каже къде да намеря инфо отностно кабелите които тръгват от фаровете, трасетата по които минават до ключа в купето и по цветове - кой на какво отговаря, дайте някой съвет
благодаря
- uncivilized
- Автомобил: Golf V
- Двигател: BKD 2006
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”