Голф 2 Един въпрос свързан с лети джанти 9 инча

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 Един въпрос свързан с лети джанти 9 инча

Мнениеот MapTo`` » Сря 27 мар 2013 1:55

Здравейте колеги ,в момента карам с лети джанти 16 цола на 7.5 инча Ет35,въпроса ми е следния,обмислям да сменям джантите със следните, 16 цола на 9 инача с Ет 30,колата е голф 2,веждите на калниците са си стокови (неса от G60),неса подгъвани ,рязани или раздувани ,колата има регулируемо спортно окачване Вайтек,дали ще паснат джантите,притеснява ме това,че в момента със тези джанти разтоянието между джантата и стеблото или по точно гайката за регулиране на височината на кайловете е някаде около 2-3 см.Най сигурно е като се пробват, но нямам тази възможност,да ги пробвам на колата , нека някои запознат сподели мнение, ще се саберат ли на голфи :eek :),мерси предварително :beer

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Re: Един въпрос свързан с лети джанти 9 инча

Мнениеот patzo_sl » Сря 27 мар 2013 2:06

Новите джанти ще ти стоят с 14 мм. по навътре(от към амортесьора) и 24 мм. по навън(от към калника).Ти си прави сметката от тук нататък.
Поздрави.

Потребителски аватар
Masserati
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 2 Един въпрос свързан с лети джанти 9 инча

Мнениеот Masserati » Сря 27 мар 2013 21:49

9 инчови, ЕТ 30 опират на Г60. Трябва да раздуваш калниците за да паснат като хората, но ще стане красиво

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Чет 28 мар 2013 0:02

има доста колеги от форума които карат с такива джанти,мисля ,че някой са преправяли подгъвали само вътрешния ръб на калника и лепят веждата със монтажен силикон или полиуретаново лепило но незнам пак мен по скоро ме притеснява дали няма да трябват фланци за да не опира на стеблото на амортисиора :rolleyes

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Чет 28 мар 2013 0:52

http://www.willtheyfit.com/

сметни си сам разликата :) Бруталее ми този размер за Голф 2 (ще изглежда добре ,но няма да е наистина ниска и с добър fitment - да не ме нападат форумните разбирачи ,видях ги колко разбират от това понятие :mhihi )

Потребителски аватар
MapTo``
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTo`` » Чет 28 мар 2013 11:54

благодаря много за полезната връзка ,отговорих си на въпроса и питанките чрез нея ,изводът е ,че няма да мога да ги събера,ще опират в амортисиора ,ще ми трябват фланци и т.н. или трябва да са с по малко ет джантите примерно ет 15 или 20,но тогава трябва и преработка на веждите ,като цяло 9 инча стои много добре ,но ще трябва преработка за да паснат в калника :) поне това разбрах от въпросният сайт :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”