какво ви е мението за голф комби 1.6 101к/с

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
kalashnikow
Автомобил:
Двигател:

какво ви е мението за голф комби 1.6 101к/с

Мнениеот kalashnikow » Сря 14 фев 2007 17:06

голф комби 1.6 101к/с
води се яхтинг
този двигател добър ли е как се справя окачването до каква степен е здрав този автомобил?
за кое какво ни е мнението? не пускай повече заглавия с многоточия ако обичаш. mod edit: vaskoto1

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 14 фев 2007 17:55

1.6 101к.с са два двигателя - AEK и AFT.Различават се по електрониката,всмукателните колектори (поне на пръв поглед).
Разход - градско при мен е около 10л/100км.Когато е загрял с внимателно каране,може да падне до 8л/100км,но това е само на загрял мотор,когато е студен похапва повечко,тъй,че 10 е добра цифра.Извън града - 7.
За да са динамични,германеца им е сложил къси скоростни кутии - макс.скорост 190км/ч,при това на 6000 оборота.6200об.-прекъсвач.
Аз досега не съм имал особени проблеми с двигателя.Типичен дефект е тръбата за картерни газове.Имаше прясна тема в "Направи сам" за нея.Поддръжката на тези двигатели е малко по-скъпа от конкурентния им 1.8 моноинжекцион ABS/ADZ.
Аз бих се насочил към 1.8,защото динамиката е почти същата,а 1.8 са по-дълговечни и по-непретенциозни,газифицират се лесно.Разходът на бензин е еднакъв,да не кажа по-нисък в полза на 1.8.Ludia има обикновена газова на АФТ,той да каже как е при него.
Иначе всмукателните колектори са метални - може да се сложи обикновена газ,ама на пълна инжекция аз не бих сложил.Че има икономия - има.Всеки си решава сам.

Предполагам задното окачване на комбито е по-втвърдено,отколкото на нормален Голф.Иначе за здравина - здраво е, в сравнение с Форд,да кажем.

Ако ще го ползваш за семейни нужди - става.Ако е за работни - помисли за Пасат комби и TDI двигател.Или 1.8 :lol:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Сря 14 фев 2007 19:05

1.6 АФТ макс скорост която съм вдигал е 200 по магистралата с мноооого зор.180-190 обаче не са проблем.за комби ще е малко тромав,двигателя, но ако не си състезател става.разхода на мен на газ е 13-14, но при нормално каране спада.с газта нямам проблеми.важно е обаче кабели, свещи, палец капачка-всичко да работи идеално.при газ се сменява по-често възд филтър.Удоволствие е за мен да го карам, понеже попринцип е необходимо да се държи мотора във високи обороти.от там и негативните мнения за него, но аз не смятам тая кола да я карам още 5 години ;)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Сря 14 фев 2007 19:34

доволен съм от този двигател, разхода е нормален около 10 градско и 6,5 на извънградско.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”