Задни пружини Голф мк4
Задни пружини Голф мк4
Привет колеги. Надявам се да има някой от вас,който да е сменял задни пружини,но не със спортни,които понижават,а с обикновени. Целта ми е да си повтвърдя малко задницата на хечбека,без да снижавам клиренса. Споменавам хечбека,защото засега варианта ми е пружини от комби. Приемам мнения всякакви. Условията са пружините да са нови,да не свалят колата,а дори да я повдигнат малко и да са с една идея по-твърди от стоковите(които едва ли са сменяни откак кола е станала,вече 14 години :) )
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Re: Задни пружини Голф мк4
Какво целиш да постигнеш с по-твърди пружини?
От написаното изглежда, че искаш да друса повече и да ти троши бъбреците.
Ако искаш по-стабилна возия - търси задни пружини от 1.8Т GTI - не са кой знае колко ниски, но са по-твърди и кола стои по-стабилна отколкото с другите.
Пружините от комби ще направят задницата щръкнала, все едно си постоянно на спирачките
От написаното изглежда, че искаш да друса повече и да ти троши бъбреците.
Ако искаш по-стабилна возия - търси задни пружини от 1.8Т GTI - не са кой знае колко ниски, но са по-твърди и кола стои по-стабилна отколкото с другите.
Пружините от комби ще направят задницата щръкнала, все едно си постоянно на спирачките

Целя по-стабилна задница. Друсането не може да се избегне при по-твърди пружини. Алтернативата от ГТИ или от А3 не ме устройва,защото те свалят клиренса. С около 3см са по-ниски,а намотките им са със същия диаметър. За щръкването не съм убеден затова питам. Колкото комби-та съм виждал едно щръкнало няма. Докато примерно при октавииите комби почти всички са щръкнали.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
Задните пружини на 1.8 GTI не са толкова ниски... Аз лично не виждам осезаема разлика със стандартните.
Ако сложиш задни пружини от комби, които са проектирани за много по-голям товар и т.н. - 99% ще си с вирната задница.
Ако сложиш задни пружини от комби, които са проектирани за много по-голям товар и т.н. - 99% ще си с вирната задница.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”