голф 3 1.4 60 к.с. абд Губи парното
голф 3 1.4 60 к.с. абд Губи парното
Здравейте колеги ! От известно време голфа ми губи парното ту го има ту го няма .Смених термостата същата работа понякога лъха много добре топлина и понякога все едно съм врътнал на студено врътката .Загрява си както трябва 80 градуса извън градско и до 90 когато хвана задръстване.Понякога като я оставя да загрее на 90 градуса си го връща понякога но след известно време го загубва.Това го прави от доста време и водният радиатор беше спукан смених го обезвъздуших както трябва файда няма ту го има ту го няма . Говоря за голф 3 1.4 60 к.с. абд мотора с газова уредба . Помагайте .
- rufkata
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Re: Гъби парното
marea2.4 написа:Здравейте колеги ! От известно време голфа ми губи парното ту го има ту го няма .Смених термостата същата работа понякога лъха много добре топлина и понякога все едно съм врътнал на студено врътката .Загрява си както трябва 80 градуса извън градско и до 90 когато хвана задръстване.Понякога като я оставя да загрее на 90 градуса си го връща понякога но след известно време го загубва.Това го прави от доста време и водният радиатор беше спукан смених го обезвъздуших както трябва файда няма ту го има ту го няма . Говоря за голф 3 1.4 60 к.с. абд мотора с газова уредба . Помагайте .
От къде си сигурен, че е обезвъздушен както трябва? Губи ли охладителна течност, съмнява ме гарнитура на главата. Ако градско няма проблем, а на по дълги растояния го прави, направо съм сигурен.
П.П. Оправи заглавието на темата

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
rufkata написа:П.П. Оправи заглавието на темата
Бе стреснах се и аз

Има едно тънко "маркуче" от разширителния съд тръгва, колегите ти твърдят, че ако не циркулира течност през него са подобни ефектите.
- rufkata
bobocamaro написа:rufkata написа:П.П. Оправи заглавието на темата
Бе стреснах се и аз![]()
Има едно тънко "маркуче" от разширителния съд тръгва, колегите ти твърдят, че ако не циркулира течност през него са подобни ефектите.
При духнала гарнитура, дори и да го обезвъздуши както трябва пак ще бере ядове. От опит го знам, точно на 1.4 на газ в града нямах ядове, но излезнех ли на дълго просто след около 20-30 километра се принуждавах да спра. На дълго мотора поддържа по високи обороти постоянно и надува здраво в охладителната с-ма, а както е писал колегата за проблеми с радиатор и тн. 100% го е прегрявал.
Re: голф 3 1.4 60 к.с. абд Губи парното
Радиатора съвсем леко бе спукан (забелязах го зимата снега който беше набрала бронята беше оцветен ) Един път беше вдигнала 110 градуса но то беше преди една година понеже не ми казаха че е с вода и като свиха студовете леко беше замръзнала водата .До преди 1 месец нямаше проблеми с парното появи се сега .Антифриз не забелязвам да губи всяка сутрин го проверявам не надува системата и работи на 900 уборота без значение топла или студена . В казана има нещо като пяна да отбележа и самият двигател мирише на гадно като го отворя когато е топла . И аз Мисля че може да е гарнитура но защо сега го показва чак?
- rufkata
Като духне гарнитура мирише гадно, не искам да те подвеждам още повече щом не губи охладителна течност, но ми се струва гарнитура. Дано не съм прав, но и това да е няма нищо страшно, ще отнеме два дена ако шлайфаш главата (препоръчително е)за да не се повтаря проблема ако се е изкривила.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Може и водна помпа. Тя там е на ангренажа, често е с пластмасови витла.Когато се прецака,дебита и е достатъчен за да не прегрява колата,но обикновено има проблеми точно с парното.Със същия успех може да е и проблем с г-рата на главата,както казват колегите,може да е и проблем с мембраната на изпарителя на АГУ-то (вкарва газ под налягане в охл. с-ма и циркулацията умира).
- rufkata
zfa159 написа:Може и водна помпа. Тя там е на ангренажа, често е с пластмасови витла.Когато се прецака,дебита и е достатъчен за да не прегрява колата,но обикновено има проблеми точно с парното.Със същия успех може да е и проблем с г-рата на главата,както казват колегите,може да е и проблем с мембраната на изпарителя на АГУ-то (вкарва газ под налягане в охл. с-ма и циркулацията умира).
Колегата е много прав, обърни внимание на тези неща и ако не се оправи тогава вече мисли за отваряне на мотора.
забравих да кажа че мирише гадно . Водната помпа работи добре според мен. Като обезвъздошавах я проверих ( подавам гас около 4000 оборота и водата в казанчето пада надолу). И според мен е гарнитура .
- rufkata
marea2.4 написа:забравих да кажа че мирише гадно . Водната помпа работи добре според мен. Като обезвъздошавах я проверих ( подавам гас около 4000 оборота и водата в казанчето пада надолу). И според мен е гарнитура .
Май-май но както писах не е страшно

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Не разбрах как е струйката от тънкото маркуче при 900 и при 4000 оборота.
Тази сутрин проверих има много слаб теч при ниски обороти и се усилва малко когато подам гас около 3000 оборота
- belia_85
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: 1.6 mn
И аз имам сащия проблем с 1,6 голф 3 .Затова следя темата с интерес
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”