Летни Гуми за Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
diyang
Автомобил:
Двигател:

Летни Гуми за Голф 3

Мнениеот diyang » Пет 16 фев 2007 17:08

Здравейте,
Бихте ли си дали мнението какви летни гуми на си взема за голф 3. Джантите са 13-ки. Иска ми се цените да са около 80лв за гума.

Потребителски аватар
baobab007
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baobab007 » Пет 16 фев 2007 17:51

Въпросът ти не може да има само един отговор. Затова и във форума толкова много е писано за гуми.
За Г-3 с 13-цолови джанти производителят препоръчва размер 175/70/13. Простите правила са, че новите гуми са за предпочитане пред употребяваните, дори и при еднакъв размер на грайфера; че гумата не трябва да е произведена преди повече от 12 месеца /разбира се от така нар. ДОТ/; че евтините марки от МЕТРО и Практикер и особено регенератите са скъпо решение, най-малко като дефицит на безопасност; че гумите с посока на въртене гарантират по-добро поведение при дъжд. За парите, които си готов да дадеш можеш да вземеш почти всичко от долния ценови клас: Матадор, Барум, Дебика, Сава, Тигър, Корморан, може би някои от евтините модели на Семперит и Тойо, както и някои корейски марки. Аз лично харесвам напредъка на чехите с Барум, но това вече са и лични предпочитания.
Успех и късмет!

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Пет 16 фев 2007 20:50

Аз съм се доверил на KUMHO,много добри гуми за мен,на много достъпна цена.Моите са 14 цола,и бяха по около 90 лева бройката,в твоя случай ще са около 80 лева 13-ките :)

Искам да ти дам един съвет - пробвай да продадеш тия джанти,добави някой лев и си вземи 14-ки било то и тенекиени - колата ти ще е далеч по-стабилна на пътя :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”