Здравейте колеги,
Последната седмица имам проблеми с бучене при потеглянето някъде под колата. Първо се случи в паркинга на един от моловете, докато завивах по тунелите между етажите, и реших, че настилката при завоите създава съпротивление при самото въртене на гумите.
Сега обаче се случва при всяко потегляне за около 200-300м - има едно бучене, което създава леки вибрации под колата, и като се даде съвсем леко спирачка спира - така на 3-4 пъти и после всичко е ОК.
Чудех се дали нещо не опира на гумите около амортисьорите (като замразен лед около гумите през зимата, което пречи на завоите в началото) или нещо от сорта. Ще се радвам на идеи, защото и ГТП-то ми е тези дни, а ще мога да я закарам до сервиз след 2-3 седмици някъде.
Проблем с бучене първите 200м Golf III
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с бучене първите 200м Golf III
Нищо не разбрах. Къде го видя тоя лед Април месец??? Или това беше само сравнение?
- nofearinc
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Само сравнение на звука и на лекото забавяне първите 200-300м
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Възможно е гумите да ти бучат, ако си ги сменил сега и не си свикнал с тях. Може и някой лагер да ти вие. Също може и да ти е нарушена сходимостта на предния или задния мост - ако е от това - реглаж. Ама така без да се види на място, не знам кой ще ти помогне дистанционно.
- vdm123
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AAM 1992
Има и друг вариант, ако наското си сложил летните гуми и те са с ротация, някоя да е обърната
поне така беше при баща ми. Имаше леко бучене (но си беше почти постоянно) след като оправи ротацията сичко си дойде на мястото.
поне така беше при баща ми. Имаше леко бучене (но си беше почти постоянно) след като оправи ротацията сичко си дойде на мястото.
- nofearinc
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря, колеги - ще отида тогава на канал, за да й хвърлят едно око - притеснявах се да не е нещо по-сериозно, макар че притесненията ми са нещо около гумите и реглажа.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”