Здравейте,
Имам следния нерешим от доста време проблем с Голф 3 АБД 93г. - има някакво тропане, което с много слушане и залягане съм установил, че идва от предната дясна част на колата. Тропането основно се чува при минаване през дупки и неравности, но не е едно изтропване, а няколко много бързи едно след друго. Установих също и че не е от окачването - при студено време сутрин тропането се чува при завъртане на стартера, значи трябва да е нещо около двигателя. Чува се и при рязко пускане на съединителя или връщане на предавка - съответно при дръпването на предницата нагоре/надолу.
До колкото си спомням се появи малко след смяна на семеринг на колянов вал, не знам дали има нещо общо. Оглеждал съм и съм лягал под колата десетки пъти сигурно вече, просто не виждам какво може да създава това тропане...
Благодаря предварително за всякакви идеи и размисли по темата...
Голф 3 ABD - тропане отпред отдясно
- Ickoov
- Автомобил: SUBARU Impreza 2.0 GX
- Двигател: EJ20 2001
Re: Голф 3 ABD - тропане отпред отдясно
Пробвай си късмета в някой сервиз. Аз поне освен да хвърля боб и да видя какво ще покаже друго не мога. Между другото и аз съм в подобен филм с някакви странни хлопания, но проблема ми е за друг форум 

- vdm123
- Автомобил: VW Golf III
- Двигател: AAM 1992
Същото потропване го има и при мен, много му се притеснявах да не е нещо сериозно, а то било от спирачния апарат (десния)
между наклатката и апарата има хлабина и от там и това тропане.

между наклатката и апарата има хлабина и от там и това тропане.

Там пък имам обратния проблем аз, накладката не се връща достатъчно и постоянно опира леко и в жегите почва да свири. Правих го един път ама ще трябва пак.
Та въпросното тропане при мен не е от това. А и както казах, чува се и на спряла кола при палене...
Та въпросното тропане при мен не е от това. А и както казах, чува се и на спряла кола при палене...
- svetliosabev
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1Z 1995
А може ли малко инфо за тая скърцащата накладка,че и мене ме мъчи.
Може и на лично ,че да не цапаме темата

Може и на лично ,че да не цапаме темата
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”