смяна на ABS датчик
- DrDark
- Автомобил: Golf 4 1.6
- Двигател: AKL
смяна на ABS датчик
здравейте, колеги имам един проблем наскоро смених датчика на ABS-а с нов и лампичката угасна обаче няколко дни след това пак светна в сервиза казаха че датчика е бил фалшив смених го с нов преди 2 седмици и сега пак свети някой да има идея кво да правя понеже ми омръзна да ходя за датчици. Според мен не е от датчика ама нз.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: смяна на ABS датчик
Ако е преден,провери кабела към него за пречупване!
- DrDark
добре колега благодаря ама датчика е сменян и човека дето го смени и закачи след това на компа на диагностика каза че скоростта която дава тоя датчик новия е различна от тая дето я дава другия датчик от другата страна (говоря за предни датчици)и затова си мисля ако сменя и другия дали няма да се оправят нещата
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ами отпред ще се оправят,ама колата ти има и два задни датчика и пак ще ревне,защото задните датчици ще си мерят,каквото си мерят :) Просто си купи по-истински датчик (макар че аз дори с Топран, дето са едни от най-долнопробните, не съм имал такива проблеми).

- DrDark
ами аз и него го взех след това взех континентал след това от хаас пловдив някакъв друг и сега имам четвърти и започвам да си мисля че са кабелите ама дали мисля в правилната посока незнам затова питам
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разстоянието от датчика до гривната ти е по-голямо, отколкото трябва, затова имаш проблеми с отчитането на скоростта.
Вземи мерки - примерно изшкури/изпили малко пластмасата на датчика, там където му е болта, за да се приближи към гривната и нема да имаш дертове. Пробвай на най-долнопробния датчик, който си закупил и ще видиш, че ще се оправи.
И да ме черпиш една бира по радиото!
Вземи мерки - примерно изшкури/изпили малко пластмасата на датчика, там където му е болта, за да се приближи към гривната и нема да имаш дертове. Пробвай на най-долнопробния датчик, който си закупил и ще видиш, че ще се оправи.
И да ме черпиш една бира по радиото!