Съединителя отделя много горе Golf 4 1,6 sr
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съединителя отделя много горе Golf 4 1,6 sr
Момчета проблема е следния съединителя ми отделя направо горе (накрая), знам че това е нормално уш за Голф 4, но се чудя не може ли да се настрои по някакъв начин да отделя по-долу понеже не съм много опитен шофьор и това ми създава неудобство и често се получава претрисане при смяна на скоростите. Също така да попитам какви са симптомите ако ти заминава съединителя.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съединителя отделя много горе Golf 4 1,6 sr
Отделянето горе не е нормално. Някой те е въвел в заблуждение. Настройки няма. Дошло му е времето. Точно това са симптомите.
Сменявай комплект - феродов, притискателен и паницата.
Сменявай комплект - феродов, притискателен и паницата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И колко ще ми струва това нещо или да карам докато си отиде напълно. Да попитам тогава къде трябва да отделя ако е нов. Също така да попитам да не отварям нова тема при тези мотори на без скорост като е студен мотора и без климатроник колко оборота трябва да държи и съответно при загрял мотор.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
колко ще ти струва-по добре се обърни към сервиз с авторитет,ако ще си правиш сам питай в някой магазин.не ти знам колко горе ти зацепва съединитела но по-добре карай с него докато се научиш да работиш хубаво със съединитела(да не предръпва пи тръгване).Мотора като си дигне работната температура (~90г) оборотите трябва да ги държи на 800 обр/мин,при студен 1000-1100обр/мин.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз мисля да карам докато ме остави обаче не знам проблем ли ще е за самата кола. Иначе в сервиз ще я карам при всички положения, нямам опита да го сменям сам
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
Понеже и моя отделя малко по-горе отколкото ми се струва че е нормално реших да го тествам – включих на четвърта без гас и го пуснах плавно – колата угасна. Въпреки това има ли вероятност вече да е тръгнал да си заминава?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
soulspli7ter:
не е проблем,карай си спокойно пък колкото изкара толкова.
siso_k:
с този тест нищо не си тествал.Малко верен ще е теста да дадеш на 5та,опъната ръчна-даваш газ,почваш да пускаш лека полека съединитела докат провлачат задните колелета.При всеки следващ момент пускане на съединитела гаста се настъпва за да не огасне колата.
не е проблем,карай си спокойно пък колкото изкара толкова.
siso_k:
с този тест нищо не си тествал.Малко верен ще е теста да дадеш на 5та,опъната ръчна-даваш газ,почваш да пускаш лека полека съединитела докат провлачат задните колелета.При всеки следващ момент пускане на съединитела гаста се настъпва за да не огасне колата.
- siso_k
- Контакти:
колега nebeto ще може ли малко по-обстойно да кажете как точно да направя теста и доколко е верен.
Поздрави
Поздрави

- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
siso_k написа:колега nebeto ще може ли малко по-обстойно да кажете как точно да направя теста и доколко е верен.
Поздрави
До колкото знам колега теста се изразява в: Включваш на 4-та предавка,дърпаш ръчната и започваш едновремено с пускането на съединителя да подаваш газ. Ако ти е наред съединителя, колата ще угасне, но ако заминава или е заминал ще започне да приплъзва(буксува) и колата няма да угасне и ще замирише на зла гад. Другият вариант е в по-сериозен баир на висока предавка при ниска скорост и газ до ламарината. Ако е заминал съединителя колата ще се форсира ,но няма да набира. Това е което знам, ако греше се извинявам!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да ви попитам на вас, които се сигурни в съединителите си , къде ви отделят?
-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 98
Моят е почти чисто нов , на около 2000 км. Ако вземем за скала до 4 положенията от напълно натиснат до напълно отпуснат, отделя някъде от м/у 1 и 1,5, броено от натиснато положение. Немога да преценя точно, понеже винаги не уцелвам :D
Аз съм на 8000км от смяната му, както е писал колегата по горе ако средното положение на съединителя е 2, моя отделя малко преди средното положение 

- siso_k
- Контакти:
Значи по скалата на колегата моя отделя между 3 и 3.5 - това май значи че е поизносен. 

siso_k написа:Значи по скалата на колегата моя отделя между 3 и 3.5 - това май значи че е поизносен.
Най сигурно ще се види като се свали всичко и се види на място

Ако имаш късмет и всичко е наред плащаш само свалянето и после монтирането, ако не плащаш допълнително и комплект съединител, общо взето работа за 1 ден, но ще трябва и с кеш да си подготвен

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Колегата liderass ви е написал как се прави теста, да не го цитирам излишно. Иначе тази скала, която използвате може да ви е само ориентировъчно, колко хляб има още в него. Съединителят ви може да отделя високо и да изкара още години без да буксува. То си зависи и от стил на каране и т.н. Така, че при теста ако ви изгася колата, свиркайте си и карайте.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”