Ниско налягане бензинова помпа 1.6 SR
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ниско налягане бензинова помпа 1.6 SR
Привет, колеги ! Вчера смених горивния филтър на колата от профила ми. Замерихме налягането преди регулатора и излезе 2 бара, а трябва да бъде 2.5 бара. Преди няколко дни видях някакви твърди частици по цедката на помпата и с WD 40 и спирт почистих цедката, но не знам дали съм я изчистил добре, понеже е много фина. Трудно ли се намира цедка за помпа по магазините ? Може ли да се поразглоби помпата и вътре евентуално нещо да се позачисти ? Цялата работа тръгна оттам, че колата пали малко по-трудно , когато е студена и когато има малко бензин ми гасне по 1 път. Благодаря предварително !
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ниско налягане бензинова помпа 1.6 SR
Замерих напрежението на помпата. Напрежението на зареждане е 14.00 волта, напрежението на помпата 12.7 волта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Още нещо се сетих: дали тази помпа е взаимозаменяема с такава от някой друг автомобил Голф 3 например?

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Взех една помпа от човек от форума, която изглежда така:

Тръгнах да я монтирам. Видях, че на мойта онова бялото отстрани го нямаше. Свалих го, но въпреки това помпата отдолу е малко по-различна и една идея по тънка от моята оригиналната и за съжаление не стана ! Странно как в 2 сайта я даваха точно за мойта кола като тази на снимката.

Тръгнах да я монтирам. Видях, че на мойта онова бялото отстрани го нямаше. Свалих го, но въпреки това помпата отдолу е малко по-различна и една идея по тънка от моята оригиналната и за съжаление не стана ! Странно как в 2 сайта я даваха точно за мойта кола като тази на снимката.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Колега, при мен на 1,6 АКЛ се получи нещо подобно. На студен старт пали и започва да се дави и угасва, след което въртя пали и всичко нормално. Започна да прави така като заредих 98. Преди два дни заредих 95, вчера и днес нормално не угасва и не се дави.
Що се отнася до помпата ако отговаря по номер би трябвало да няма проблем. Успех!
Що се отнася до помпата ако отговаря по номер би трябвало да няма проблем. Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тя мойта няма и давене даже. Просто върти малко повече. Налягането го мерихме и е 2 бара, а трябва да е 2.5 бара. Всичко е нормално с ускорението на колата, но просто трудно пали. Ами помпата, която съм взел е по-тънка и отдолу е по-различна и няма да стане за съжаление.
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
javor_bg написа:Замерих напрежението на помпата. Напрежението на зареждане е 14.00 волта, напрежението на помпата 12.7 волта.
Тези напрежения къде ги мери? 14V са на клемите на акумулатора ли? Вижда ми се голяма разлика в спада на напрежението от 1.3 V. Когато стартираш двигателя, напрежението в акумулатора спада и до 10V, това означава, че в този момент с този спад на помпата имаш около 9V и може да не вдига достатъчно налягане. Ако има начин провери кабелите и връзките до помпата, като възможност за проблема

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Напрежението го меря като двигателя работи на празен ход и на буксата на самата помпа.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Тази помпа която си вземал е за Голф 3,твоята е съвсем друга!Иначе ако проблема ти се окаже в помпата ми пиши на Л.С имам оригинална от Г4!?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”