Съединител - трудно превключва и е твърд педала.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kara
Автомобил:
Двигател:

Съединител - трудно превключва и е твърд педала.

Мнениеот kara » Пон 02 апр 2007 11:15

Имам следния проблем със съединител на Голф 2 86 1.8 карбуратор 5 скорости. След регулиране на съединитела отделя добре и лесно се превключва. Но като се измине извесно разтояние( явно зависи колко пъти е натискан съединителя) започва да се включва трудно 1 и задна скорост, а педала трябва да се натиска с доста по голямо усилие и накрая въобще не можеш да включиш в движение. След опъване отново на жилото пак работи нормално. Това става 3 пъти за 2 седмици. Каква е причината. Според майсторите в Хеед съединителя добре отделя обаче сега пак съм с този проблем.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Съединител - трудно превключва и е твърд педала.

Мнениеот joker » Пон 02 апр 2007 13:16

kara написа:Имам следния проблем със съединител на Голф 2 86 1.8 карбуратор 5 скорости. След регулиране на съединитела отделя добре и лесно се превключва. Но като се измине извесно разтояние( явно зависи колко пъти е натискан съединителя) започва да се включва трудно 1 и задна скорост, а педала трябва да се натиска с доста по голямо усилие и накрая въобще не можеш да включиш в движение. След опъване отново на жилото пак работи нормално. Това става 3 пъти за 2 седмици. Каква е причината. Според майсторите в Хеед съединителя добре отделя обаче сега пак съм с този проблем.

Да не ти е фалшиво жилото!!!Ако започнат да се късат нишките на въжето става така!Къса се една или две нишки-въжето леко се разтяга и удължава...регулираш -добре изглежда.После се късат други -пак леко се удължава и се пак нарушава реглажа....И така докато накрая съвсем изплющи!Този проблем съм го имал но на друга кола!
Не може ли да сложиш саморегулиращо се въже???Или при теб не става.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 02 апр 2007 13:50

Провери как е конзолата на педалите.
При мен беше така, докато една красива сутрин каза: ПРАССсссс... и педала потъна!
Беше се изкъртила конзолата

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 02 апр 2007 14:09

radotom написа:Провери как е конзолата на педалите.
При мен беше така, докато една красива сутрин каза: ПРАССсссс... и педала потъна!
Беше се изкъртила конзолата

Също е вариант!!!!Чудесна идея!
Абе нещо ти мърда и ти нарушава реглажа...Търси го спешно!

Потребителски аватар
kara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kara » Пет 06 апр 2007 10:08

Благодаря много за мненията. В сервиза смениха само жилото. Започна да отделя значително по леко и засега ще го наблюдаваме как ще работи. Старото жило беше поразкъсало гуменото уплътнение и започнало да се "укопава" в пластмасата при лоста дето изключва съединитела (дано да е било само това, 38 лв ми излезе жилото и смяната - за информация).

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пет 06 апр 2007 10:18

kara написа:Благодаря много за мненията. В сервиза смениха само жилото. Започна да отделя значително по леко и засега ще го наблюдаваме как ще работи. Старото жило беше поразкъсало гуменото уплътнение и започнало да се "укопава" в пластмасата при лоста дето изключва съединитела (дано да е било само това, 38 лв ми излезе жилото и смяната - за информация).

Значи все пак се оказах прав.
А за парите...не са ти взели много !Успех и безаварийно каране!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”