Golf 3, 1.6i. AFT 1997 - ламбда сонда.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Golf 3, 1.6i. AFT 1997 - ламбда сонда.

Мнениеот andro_ » Съб 04 май 2013 15:25

Прекъсваше, прекъсваше проклетията и днес реших, че щом на пълна газ или при ускорение не прекъсва значи има нещо гнило и откачих конектора на лабда сондата и проблемът с прекъсването изчезна.
Значи ламбда сондата ми е заминала.
Въпроси:
1. Мога ли и до колко успешно е да сложа универсална сонда (по-евтина е, заради това)?
2. Ако карам без ламбда сонда разходът ще се вдигне ли драстично? Питам, защото карам на газ с ГИ и така и така и новата ламбда ще си замине бързо. Е, бързо-бързо, поне 100К км трябва да изкара.

niki_gti_pln
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3, 1.6i. AFT 1997 - ламбда сонда.

Мнениеот niki_gti_pln » Сря 08 май 2013 0:56

Вече 2ра година карам без ламбд сонда мотора ми е 2Е и в градски условия ми дава 11.5 на газ с ГИ.. прави сметка колко вдига разхода.До сега не съм имал проблем с това,освен когато я закарах на диагностика и ми излезе грешка,но така си и остана.Според мен няма проблем но ти си знаеш :) Успех

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3, 1.6i. AFT 1997 - ламбда сонда.

Мнениеот andro_ » Сря 08 май 2013 6:25

По борд комп. вдигна градското с 1,5-2л/100, извънградското с около 1 л.
Тя си върви,ама не е като с работеща сонда;или аз си внушавам или динамиката (доколкото въртенето на този мотор има някаква диманика :mhihi ) е по-зле.
Сондите на Beru, стават ли? Че са малко по-евтини от Бош? Малко, малко със 100 лв по-надолу :smile , като това е сонда с куплунг, не универсална. Универсалната на Бош и тази на Беру,с куплунга са на подобни цени.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”