голф 3 1.4 ABD Въпрос за температура

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

голф 3 1.4 ABD Въпрос за температура

Мнениеот bojidar_ka » Пон 29 апр 2013 6:21

Здравейте колеги рових се из форума но никъде не открих отговор на въпросите си.От както съм взел колата имам проблем със загряването.Колата е голф 3 1.4 ABD комби . Сменил съм термостат BEHR на 85 градуса отваря (работи) нова водна помпа,радиатора е измит отвътре и отвън,нов антифриз (има и водичка де ).Преди 5 дни смених термошалтера на вентилатора съответно 90-79 и втора степен 97-89 датчика е vernet.Стария датчик беше 95-90 103-97 но с него си вдигаше над 100 градуса,на дълго държи 85-90 градуса.Така с новия датчик температурата в града е м/у 87 и 92 градуса което е супер.Вчера обаче почнах да се катеря по балкана и температурата се вдигна към 110 и това ме притеснява.Въпроса ми е това нормално ли е на колко градуса се вкл.лампата за прегряване защото на мен не ми е светнала.Преди да ми кажете че не ми е верен часовника на таблото премерил съм го с дигитален термометър в казанчето за охлаждаща течност и разликата е 2-3 градуса но все пак той не е толкова инертен колкото дигиталния термометър.Нямам и запушен маркуч (малкия към казанчето)има циркулация на антифриз.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 1.4 ABD Въпрос за температура

Мнениеот my heart iS iCe » Пон 29 апр 2013 20:18

Колежке, и аз имам подобен проблем, и аз карам АБД 1.4 само, че не е комби! И аз имам същия проблем! Термостат сменен, Водна помпа сменена, кара се само с антифриз и перката се пуска след 100 градуса, поне така показва таблото, а датчика и той е сменян за перките както си е от завода 95 1-ва и 103 2-ра степен. Лятото постоянно стои 90 градуса и над 100 градуса, перката върти, но по-често 1-ва степен! И при мен е така, и не знам от къде е проблема. Явно това си е наследствена болест :mhihi

п.п Ето линк към моята тема, макър да няма развитие, прочети може да откриеш решение! http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=272736&p=3115651#p3115651

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Вто 30 апр 2013 17:31

И моята е 1.4 АБД, и моята започна да се е.ава датчика-постепенно свали показанията до 50гр. извънградско лятото.Смених го с БЕРУ-48лв и започна да отчита 110гр. когато се включи перката на първа степен.Цяло лято гледах таблото вместо пътя :smile .После(без да правя реклама)от Евро7 си взех датчик-(някакъв) за 19лв и температурата заспа.Изображение.Цената няма значение-важното е да отчита вярно!Успех!

Потребителски аватар
bojidar_ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bojidar_ka » Вто 30 апр 2013 20:10

Koлеги първо не съм колежка ,а колега :mhihi ,като написах вече таблото си отчита относително точно + - 3 градуса,мисля си че на баир колата се мъчи повече и на трета са малки оборотите водната помпа върти по бавно датчика на тройника отчита 110 а на радиатора е с 10-12 градуса по малко ,защото на 110 се вкл. 2-ра степен на вентилатора .Което ме навежда на мисълта да шибна на късо 1-ва и 2-ра и да се вкл. само втора степен на вентилатора . Ще пробвам да окъся и да видя как се държи колата . Поне съм спокоен че не е само при мен проблема :mrgreen . Добре де на колко градуса светва лампата за прегрял двигател ,че ми е интересно

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 30 апр 2013 20:19

bojidar_ka написа:Koлеги първо не съм колежка ,а колега. Поне съм спокоен че не е само при мен проблема :mrgreen . Добре де на колко градуса светва лампата за прегрял двигател ,че ми е интересно

Последно тя ли си, или той?
Както и да е, сега по същество.
Колата може да грее и от друго - неправилна центровка.
Не прави тия глупости с 1 и 2 степен, не виждам смисъл. Хората са го измислили както си трябва. А относно червената лампа - по-добре да не я виждаш на колко светва.

Потребителски аватар
Dimb
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABD 1992

Мнениеот Dimb » Чет 30 май 2013 14:22

И аз съм с 1,4 ABD - на баир също ми загрява до към 100, понякога 110 градуса. Сменял съм радиатор (DENSO); термостат BEHR; водна помпа заедно с ангренажа - и пак си е същотото, особено лятото :banghead

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 30 май 2013 16:12

Много е важно да се замери с добър уред с термодвойка дали това, което показва таблото има общо с реалната температура на антифриза. При мен се оказа, че таблото показва пълни глупости! Купих си табло с оборотомер и неговия уред се оказа, че мери вярно та с един куршум 2 заека.

Последна промяна от radi_nrj на Пон 10 юни 2013 12:54, променено общо 1 път.

Dushan

Мнениеот Dushan » Пет 07 юни 2013 18:26

Изглежда ще си направим един клуб на АБД с един и същ невероятен и нерешим проблем. Между другото това се появява и при АБУ. Вече втора година ми показваше лятото на магистралата максимум 110 и по баир 100 градуса. Лампата не искаше да светне. Така си карах 20 000 километра - няма проблеми, освен понижена мощност и малко по голям разход, когато загрее. Преди една седмица реших да отрежа малко от пружината на термостата. Вече качва само до 95 по баир и 105 по магистралата. Правил съм и кранчета по охладителната система, какво ли не - ефект почти никакъв. Последно тази събота и неделя правя инспекция и пробвам една теория. Ако не се реши проблема се отказвам да пипам повече.

П.П. Да сте забелязвали вашите радиатори да са леко наклонени? Моя е наклонен, може би след допир на кората му с някой бордюр, въпреки че не помня - година и нещо мина... теорията ми е, че е леко наклонен и въздуха минава под него вместо през него и заради това пуска перката. Друго логично обяснение няма, защото всичко работи както трябва!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 07 юни 2013 19:00

И моя Грее, като тенджера под-налягане! Само се моля да не кипне тенджерата, че лошо! За сега, перките я контролират тенджерата!
А до колегата, с наклонения радиатор, не схванах това какво общо има? :gruebel Моя не е наклонен, прав си е, когато колата е на права улица, на горник и на долник си е наклонен! :c020
Аз стигнах до извода, че тези мотори си държат такава температура от завода! И щом не повръща антифриза/водата, значи нямаме проблем! :a045

Dushan

Мнениеот Dushan » Пет 07 юни 2013 19:56

Ние че нямаме проблеми с кипване нямаме - заради перките, обаче моя като го купих не беше така! Сега като загрее не ще да върви(няма същата тяга)... А за наклона имам предвид долния край да е навътре към двигателя и може би въздушния поток да го отбягва и да се налага да пуска перката. Всички сме правили различни неща и трябва да намерим общ признак за да се разбере от къде идва цялата работа. :a045

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 07 юни 2013 20:03

То и аз когато купих колата от човек, нямаше проблем и си ковеше стрелката на 90 градуса! НО почнах да сменям менте части от нашите сервизи, и проблемите започнаха!
Термостата ми беше германски, водната помпа германска, датчика на радиатора и той германски, но ги смених, със същите стойности от магазин, и проблемите започнаха! :gruebel Карай там и това е!

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пет 07 юни 2013 20:08

Колеги,
защо не опитате с промивка на питата на радиатора с водна струя? Ще се почистят доста боклуци, които пречат на въздуха да минава през радиатора.

Dushan

Мнениеот Dushan » Пет 07 юни 2013 20:30

Моя радиатор съм го чистил отвън и отвътре - пари като го пипна - нашия проблем е невероятен и нелогичен след като сме сменяли всичко. Един колега дори чисто нов радиатор с датчици, термостати, помпи, центровки и се е отказа...

Потребителски аватар
todorovi01
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот todorovi01 » Съб 08 юни 2013 8:37

Имах същия проблем и се оправи като при колегата tot_1425.Нов температурен датчик от евро07 за 18-19лв.
Преди това купувах от друго място уж оригинален за 45лв.който след 4-5 месеца започна да отчита каквото си поиска.
Успех с ремонта.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 08 юни 2013 21:08

Явно е наболял проблем наистина.Това с датчика звучи готино при положение,че го хванете да лъже.И понеже явно е конструктивен дефект,ако сте пробвали всико друго-сменете си радиаторите с по-големи- от 1,6 или 1,8.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”