Венто 2Е - ламбда сонда;глъхне
Венто 2Е - ламбда сонда;глъхне
Колеги,имам едно венто с 2е мотор,което скоро май ще насека с брадвата ! От няколко месеца се мъча да го накарам да върви добре на бензин и не мога ...Явно нещо не е наред тая ламбда сонда,че само нея не съм сменял,ама и нямам желание ! Проблемът е следния - пали си нормално,върви нормално докато не загрее ..След това примерно като спра на светофар,колата си държи оборотите,когато дам газ да потегля двигателят заглъхва,започва да се дави и в голям процент от случаите изгасва..и така до следващия светофар.Докато е студена не прави такива чалъми ,а си върви нормално.Двата температурни датчика са сменени,кабели на свещите,всички филтри..Колата има и газ,този проблем там го няма.Някои казват,че ако изключа сондата ще ми помогне ако е от нея.Първо искам да ви попитам как да я изключа тази ламбда сонда ?Къде е буксата? И някой ако има друго решение на проблема,моля да го сподели,че вече ми пуши главата с тая кола ! Благодаря Ви !
- ShoGo_GTI
- Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
- Двигател: AUQ 180
- Контакти:
Re: Венто 2Е - ламбда сонда;глъхне
а дебитомера добре ли? пробвай да го откачиш и виж дали има разлика със/без него (като се замисля ако е от него би трябвало и студена да ти прави мизерии от него, но нищо не ти пречи да пробваш)
С изключен дебитомер е много зле,не се форсира,гърми от ауспуха и излиза черен пушек.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Сондата е на катализатора, но за начало провери храненето на мотора - помпа, регулатор итн
Помпата е наред ,дава нормални стойности,също така и резервоара е почистен.Имам чувството,че някой си е играл с тоя дебитомер,а и аз днес го разбъзиках малко...Ефектът е нулев!