Голф 3 Уплътнение на врати как се свалят?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 3 Уплътнение на врати как се свалят?
Уплътненията за вратите на голф 3 двуврат искам да попитам как се свалят ? Търсих всякакви теми но не намерих в търсачката конкретно как се махат уплътненията. И колко струват нови такива уплътнения и трудно ли се намират ? След като се махнат един път после уплътняват ли добре ? 

- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Re: Уплътнение на врати
Долу в средата са двата края на уплътнението, дърпаш и го вадиш. Подобни уплътнения(уплътняващи странично) съм купувал от един магазин в Горубляне, май Тонекс се казваше. Не помня точно цената, около 4-5лв/м.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 Уплътнение на врати как се свалят?
Не е ли защипано в прага и пластмасите ?
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Вътре в уплътнението има метални скоби, който го държат защипано към металната част на купето. Профила там е така направен, че влиза в уплътнението.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Събота го свалих на пасат б4 и за да го сваля ми беше необходимо да махна пластмасите м/у вратите,под коланите и пластмасата под таблото. Иначе няма как да се сваля без да се счупят ъглите на корите или да се скъса утлътнението. Вътре не видях метални пръчки,а пластмасов канал по средата на гумата,която влиза в купето(ръбчето на купето,където ляга врата при затворено положение). Може да има и скоби но не съм обърнал внимание. Видях,че е било лепено със нещо подобно на силикон.Ако има още нещо,питай. Ново за пасат б4 е 150лв.
п.п Колега,виждам,че си от София. Пиши Лс,ако искаш може да се видим и да го ровичкаме заедно.

п.п Колега,виждам,че си от София. Пиши Лс,ако искаш може да се видим и да го ровичкаме заедно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”