Привет колеги! Онзи ден ми направи впечатление, че при натиснато копче за рециркулация на въздуха в купето(колата е с климатроник) влизат миризми от вън. Като пуснах селф-теста за климатроника излезе грешка (04FA) за неработещо моторче на клапата за рециркулация. Странното е, че при натискане на копчето моторчето на клапата си работи-бръмчи. Просто не се затваря клапата. Ясно ми е, че се намира някъде под жабката. Тъпото е че преди месец разглабях таблото, че боядисвах пласмасите.
Искам да ви попитам дали ще мина само със сваляне на жабката, за да стигна до въпросното моторче(механизъм) и да видя какво се е прецакало точно. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, ще съм благодарен за снимков материал някакъв или просто къде точно се намира клапата и моторчето.
Благодаря ви предварително :)
P.S. извинявам се ако има текава тема, просто търсих из форума и не успях да открия нищо
Голф 4-въпрос за клапата за рециркулация
- achodemo
- Автомобил: GOLF IV
- Двигател: AHF ASZ
Re: Голф 4-въпрос за клапата за рециркулация
Има подробна тема за проблемите с тази клапа . Потърсия де. Трудно се сваля механизма защото е наврян в на кучето ...а
Проблема с него е едно пластмасово зъбно колело , което си пука/чупи с времето и спира да движи клапата , а моторчето си върти ,да но на място .
Търси темата за подробности и снимки .
Проблема с него е едно пластмасово зъбно колело , което си пука/чупи с времето и спира да движи клапата , а моторчето си върти ,да но на място .
Търси темата за подробности и снимки .
- niki_g
- Автомобил: Golf IV 1.9 TDI
- Двигател: AHF 1999
Re: Голф 4-въпрос за клапата за рециркулация
Колеги, благодаря за бързия отговор! Златни сте
Ще ви държа в течение

Ще ви държа в течение
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”