Колеги,
Появи ми се луфт в предната шофьорска седалка. При потегляне или спиране се чува леко почукване. Луфта е долу в релсите, самите колелца на седалката мърдат леко вътре. Има ли начин да се обере/оправи някак си този луфт?
Ако трябва да се сменя нещо моля за повече инфо или пък схема.
Поздрави!
Голф 4 луфт в предна седалка
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Re: Луфт в предна седалка Голф 4
Ако се движи напред назад при тръгване/спиране - има два болта в предната част които се разхлабват отвреме на време, може да ги стегнеш. Дано да е от тях 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
При мен има подобен проблем с дясната предна седалка! Чува се почукване при потегляне и спиране. До колкото съм усетил обаче проблемът е от предната част, сякаш се надига нагоре при ускорение (натиск върху облегалката когато има пътник там и от там въртящ момент) и съответно пада надолу след това. Усеща се само когато някой седи там. Вкл. когато аз съм се возил там го усещам в предната част, при натиск на облегалката.
Все още не съм намерил решение обаче. Луфтът е малък, когато никой не седи там не се чува нищо, но все пак е леко дразнещо когато се чува почукването.
Все още не съм намерил решение обаче. Луфтът е малък, когато никой не седи там не се чува нищо, но все пак е леко дразнещо когато се чува почукването.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
Абсолютно същия проблем се наблюдава и при мен,предна дясна.И аз не съм намерил още причината.... :?:
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Аз си смених салона с Рекаро и сега с новите седалки имам същия проблем.При всяко спиране или тръгване се чува гадно пукане.Помислих,че нещо не съм монтирал правилно седалките и ги вадих,но всичко си е наред и колелцата са здрави.Странна работа.А страшно ме дразни това пукане.Дано някой открие от какво е!
- doctora88
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм с този проблем на двете предни седалки на салон рекаро ,днес гледах имам някакви прожини висят под седалката.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
ПрУжините са съвсем друг проблем, който няма общо с този и е дискутиран многократно в други теми!
Викам да не го намесваме тук!
Викам да не го намесваме тук!
проблем с дясната предна седалка! Чува се почукване при потегляне и спиране
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”