Въпрос относно голф 3 1.4
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Въпрос относно голф 3 1.4
Въпрос относно голф 3 1.4 АБД искам да по питам имали начин да повиша мощноста на колата ми сега е само 55кс. поне да бъде 70кс. мерси
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос относно голф 3 1.4
bobi_golfa написа:Въпрос относно голф 3 1.4 АБД искам да по питам имали начин да повиша мощноста на колата ми сега е само 55кс. поне да бъде 70кс. мерси
колега за двеста лева става 75 коня

- victory1983
- Автомобил: vw golf 3 1993
- Двигател: ABF
Единственото,което успях да направя на такъв мотор беше да сложа разпределителен вал от 1,6 75 коня!Разлика има,но е минимална!След това исках да сменям мотора с много дилеми-1,6 ли 1,8 ли.....И накрая реших-продадох го да си го кара друг както си е така и си взех АБФ-а!
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, няма смисъл да наливаш излишни пари по колата, освен да е технически изправна и да си я караш. Всичко останало няма смисъл, излишно наливане на пари.
А отностно темата, имаше един колега, който беше слагал турбо на 1.4, но сега не мога да се сетя как му беше ник-а. И пишеше, че осезаемо има разлика с турбото. Другото е смяна на мотора, което излиза по-практично и с голям ефект, примерно 2.9 вр6 и си джиткаш:)
А отностно темата, имаше един колега, който беше слагал турбо на 1.4, но сега не мога да се сетя как му беше ник-а. И пишеше, че осезаемо има разлика с турбото. Другото е смяна на мотора, което излиза по-практично и с голям ефект, примерно 2.9 вр6 и си джиткаш:)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
То за да сложиш 2.9 само резервоара не се сменя
всичко от-до е необходимо т.е. пълен донор ти трябва
.Карай си го така Голфето и да не ти пука , че си "бърз"
Вече другия вариант е най-добър ,продаваш тая ,понаждаш сумата " как да стане бърз голфа ми" и си купуваш желания автомобил
Инак ето ти темата за турбо-голфа
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=285175

Инак ето ти темата за турбо-голфа

- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Както каза колета мисля на този вариат да премина 1.6 ABU всичко ли ще си пасне или трябва нов радиатор маркучи скоростна кутия и т.н ако купя двигател 1.6 ABU друго към него какво трябва да взема . 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Да смениш ABD с ABU само за да върви повече е смешката на седмицата във във форума.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Не се занимавай със простотии. Ако ще сменяш мотор поне сложи 1.8 няма да усетиш кой знае каква разлика между ABD и ABU. А за преминаване към по-голям трябва и скоростна кутия и генерация и полуоски и лостова система за скоростната кутия. При всички положения сменяш и инсталация в двигателният отсек. Та замисли се струва ли си усилията.
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
За 1.6 75к.с. не ти трябва нищо друго освен двигател.Но ти решаваш дали си струва.Според мен не.А за по голям мотор се вкарваш в излишни приключения.И аз имах такъв голф и единствено съм му слагал спортен филтър-конус.Не е нищо особено,само за самочувствие.Има малко повече рез,и звук и те кара да настъпваш,което се отразява на джоба.
- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
май ще е най добре да си направя основен ремонт на моя двигарел .

- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
понеже моя двигател е за основен ремонт понеже пуши като дизел един гъст син пушек
и затова питах дали само двигателя ще пасне или и друго трябва да сменя , защото ще се набутам дали с ремонта моя двигател или да сложа по голям .колегата като каза , че 1.6 ABU пасва и реших ако е така по добре да сменя двигателя с по голям .тук колегите явно не са запознати с това ще търся информация на друго място по този вапрос с 1.6 ABU да сложа на моята кола весели празници

-
- Автомобил:
- Двигател:
bobi_golfa написа:Въпрос относно голф 3 1.4 АБД искам да по питам имали начин да повиша мощноста на колата ми сега е само 55кс. поне да бъде 70кс. мерси
bobi_golfa написа:понеже моя двигател е за основен ремонт понеже пуши като дизел един гъст син пушеки затова питах дали само двигателя ще пасне или и друго трябва да сменя , защото ще се набутам дали с ремонта моя двигател или да сложа по голям .колегата като каза , че 1.6 ABU пасва и реших ако е така по добре да сменя двигателя с по голям .тук колегите явно не са запознати с това ще търся информация на друго място по този вапрос с 1.6 ABU да сложа на моята кола весели празници
![]()
![]()
![]()
"То не било компютри, а било компоти ..." http://hotnews.bg/laugh/vicove/.2338.html
Ти не знаеш какво искаш, после "колегите явно не са запознати".
Ако имаш проблем с мотора, много често е по-изгодно да го смениш. Дали със същия или малко по-голям, който пасва, е твой избор.
Ако сипваш на час по лъжичка, не очаквай много помощ - "Каквото повикало, такова се обадило.".
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
Е тука, ако не са запознати незнам къде ще са.Ама тебе те мързи да четеш,май.Айде весели празници! 

- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Питах просто за информация за другия двитагател 1.6 ABU а ти myrshavija ми пишеш било смешка на седмицата много си па убав. като не знаеш не пиши. това дали ще дам за ремонт на моя 600лв или за друг двигател си е моя работа все пак всеки иска да кара по добро и за мен това е добре да го сменя със 1.6 ABU .

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ABU ще пасне без нищо да преправяш, ама и аз не виждам смисъл.
Освен това, за да го легализираш ще се видиш в чудо - сега от Март мисля има нов член в закона за промяна на ППС - а именно като се смени моторът, с код различен от заводския - технотест. А това знаеш какво значи, предполагам? ПовЕрвай ми - за 15 коня отгоре не си струва да се занимаваш с технотест. А да я караш с нередовни документи също не е работа, подлежи на санкция. А при някое по-сериозно ПТП (да не дава Господ), ако те усетят може като нищо и в затвора да искат да те натикат (щото реално тая кола вече става със статус "нередовна")
Като удариш чертата на всичко това, струва ли си?
Ако причината е, че твоя пуши - смени само гумичките. Ако си го правиш сам и имаш нужния инструмент ще ти излезе точно 10 лева. Моята също пушеше, сменихме ги и си карам без проблеми, вече сигурно 40 000 и повече километри

Ако причината е, че твоя пуши - смени само гумичките. Ако си го правиш сам и имаш нужния инструмент ще ти излезе точно 10 лева. Моята също пушеше, сменихме ги и си карам без проблеми, вече сигурно 40 000 и повече километри

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”