голф 4 светна ми индикатор на таблото
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
голф 4 светна ми индикатор на таблото
Вчера след обилен дъжд и след зверско минаване през локвите или по точно реките в гр.Русе ми светна този индикатор.Доколкото разбрах от книжките на гоуфу е за износени предни накладки.Свалих гумите огледах накладките са си добре имат поне 4-5 мм огледах кабелите на абс-а и другият предполагам за износените накладки нямат скъсано или разкачено.Погледнах и нивото на спирачната течност така както го видях беше в норма.Видях и че този символ го има точно на казанчето за спирачна течност.Някакви идеи къде още да погледна,и каква спирачна течност се използва.голф 4 1.6 ср
- Прикачени файлове
-
- 24052013008.JPG (31.07 KиБ) Видяна 3794 пъти
- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
Re: голф 4 светна ми индикатор на таблото
Пробвай да изтриеш грешката и виж дали пак ще светне.
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
Чакай сега това за грешка ли го отчита.Няма ли да изчезне след отстраняване на проблема.Много тъпо ми се струва да ти свършат накладките или да ти падне нивото на спирачната течност и след като си долееш течност или си смениш накладките да ти се налага да ходиш и на диагностика да ти трият грешката.Аз мисля поне да пробвам да долея спирачна течност.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ако не се лъжа това светва и когато дръпнеш ръчната. Провери и там нещо да не е запекло. Щом си карал през локви ми изглежда напълно логично.
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
ами ще огледам ама ми се е случвало да забравям ръчната на първото зъбче и след като пакарам малко ми е писукало и светело нещо в червено не това.Междудругото индикацията ми светна в движение ама не в някоя огромна локва а на мокър асвалт
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Това е индикация за износени предни накладки.
Аз съм я изключил като екстра, защото в зависимост от произодителя на накладките, при някои светва още на 50%.
Аз съм я изключил като екстра, защото в зависимост от произодителя на накладките, при някои светва още на 50%.
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
а когато ти падне нивото на спирачната течност пак ли светва същият индикатор
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
А КАКВО СВЕТВА ??????????????
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как при ниско ниво на спирачната течност, цвета на контролата да е в цвят различен от червен.
Стандарта е такъв, че при всички други цветове, автомобила може да се кара, но при червена светлина - не трябва.
Стандарта е такъв, че при всички други цветове, автомобила може да се кара, но при червена светлина - не трябва.
- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска се заех да установя дали найстина се е задействал индикаторът понеже са износени накладките или някъде другаде е проблема.Смъкнах си супорта и извадих накладката към която е вързан кабелът и за мое успокоение видях че найстина се е задействал от нея.Прецених че имат още доста като се има предвид че от както съм взел колата съм навъртял 30 хил.км с тези накладки а неискам още 10 хил.км да ми пищи и свети индикаторът го шунтирах.За колеги които незнаят на какъв принцип действа ще обясня от куплунгът които е закачен на супорта тръгва проводник които се явява мост които влиза прегънат в накладката на определена дебелина и когато достигне дискът до проводникът го протрива и скъсва и от там светва индикаторът.Направо се накефих как са го измислили.Така че аз извадих проводникът съединих двата му края понеже се бяха скъсали изолирах ги и края привързах към куплонгът че да не се мятка наляво надясно.Още по-лесно е без да сваляш супорта и накладките направо да срежеш проводникът малко след купломгът и да му съединиш двата края.Така вече никога няма да се включва индикаторът но ще си следя накладките.Надявам се да съм бил полезен :)
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Същия пиниз се постига без премостване и изолиране, като софтуерно се изключва предупреждението.
[Select]
[17 - Instruments]
[Recode - 07]
и тук стойността на първите две цифри се намалява с 01.
[Select]
[17 - Instruments]
[Recode - 07]
и тук стойността на първите две цифри се намалява с 01.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Колега, дисковете ти са за смяна. Вземи го предвид. Личи доста, дори от снимките, че са доволно износени.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
То и моите са зле,но на колегата са крайно зле.
Колега,ако нямаш кабел заповядай ще ти спрем индикацията за накладките.
Става за 5 мин,при няма да ти взема!
Колега,ако нямаш кабел заповядай ще ти спрем индикацията за накладките.
Става за 5 мин,при няма да ти взема!

- nasko_ruse
- Автомобил:
- Двигател:
Добре ще го имам в предвид за дисковете.А по какво се съди че дисковете са за смяна ???? Имат малък ръб около 2мм
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”