Golf MK3 Антена

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vw_power
Автомобил:
Двигател:

Golf MK3 Антена

Мнениеот vw_power » Пет 11 фев 2011 11:09

Колеги моля за помощ :!:
Къде се намира антената на голф 3 от 95,96,97 година :?:
На калника или на тавана :?:

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Re: антена

Мнениеот Vento » Пет 11 фев 2011 11:12

Може да е както на калника, така и на тавана. Зависи от нивото на оборудване на купето, както и от желанието на първия собственик, който я е купувал от магазина.
На Венто има и трети вариант - последните 3 реотана на задното стъкло също са антена.

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Пет 11 фев 2011 11:17

Ок
Щото гледах една тройка от 97г. и антената и е на калника а на моя от 94г. е на тавана, та си мислех да няма нещо гнило
Иначе е с белия спортен кожен салон с подгряване и климатроник и ел. ст. и ел огл. но то всичко може да се скалъпи по една кола
Иначе калника е с облия мигач, но тая антена на калника ме дразни

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 11 фев 2011 11:20

Може да се махне антената от калника и се слага гумена тапичка на нейно място. Дори има излезли от завода така 3ки.
Твоят вероятно е GT/GTi, затова антената е на тавана. В редки случаи има и GL с такава на покрива.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Пет 11 фев 2011 20:51

а на моя ГОЛФ 3 GL variant (комби) къде му е антената..... няма на калника, няма и на тавана.... може ли да е част от задния реотан... и ако е така къде е кутийката от която тръгва кабела.... някъде ми е скъсан кабела и се чудя къде да разглобя за да погледна усилвателчето/филтърчето/...

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Пет 11 фев 2011 20:56

Ако имаш кабел - проследи го къде отива. Може да не е свързан с нищо накрая, просто да не е имало заводско музика и да няма и антена.

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Съб 12 фев 2011 0:27

Така и така говорим за антени да питам още нещо
На фабричното касетофонче 12 волта излизат от буксата за антената и захранват усилвателя на антената
А като си взех ново ЦД, към антената не се подават 12 волта от буксата за антената, та радиото едвам лови в града, а извън града няма никой. Трябва да взема тези 12 волта от кабелчето на ЦД-то дето пуска усилвателя и да захраня и усилвателчето на антената.
Но как става свързването някой знае ли :?:

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Съб 12 фев 2011 9:55

От плеърчето излиза син кабел с надпис Remote, който пуска 12V при стартирането му. Ползва се за старт на усилватели и активни антени.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Съб 12 фев 2011 19:02

Vento написа:Ако имаш кабел - проследи го къде отива. Може да не е свързан с нищо накрая, просто да не е имало заводско музика и да няма и антена.

.... има си кабел... и оригинални тонколони в предните врати.... то затова питах каде "оди" тоя кабел.... да не разглобявам цялата кола....:-)... кат намеря края ще проверя кабела ли е проблем или филтъра... ако някои е разглобвал да подскаже :beer

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Съб 12 фев 2011 19:06

Ами аз съм гледал на Венто, но там е друго. Кабелът от радиото върви нагоре по шофьорската колонка, оттам по ръба на тавана до задната колонка (зад задна лява врата), където по принцип стои монтирано усилвателчето (ако го има - като кибритна кутийка е), което пък е включено към последните 3 реотана, които всъщност са антена.
На Голф 3ката ми е на тавана отзад антената, но не съм гледал кабелът откъде минава. Предполагам пак по същия начин.

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Нед 13 фев 2011 11:28

Vento написа:От плеърчето излиза син кабел с надпис Remote, който пуска 12V при стартирането му. Ползва се за старт на усилватели и активни антени.

Да знам - имам такова кабелче, но не знам как да го вържа към антената.
Ако го вържа директно то 12 волта ще идат и към буксата за антена на касетофона и може да се прецака нещо. Та въпроса ми е само към антената ли трябва да идат 12волта и ако е така то какъв кондензатор се ползва за сигнала от касетофона към антената ( та да не идват 12 волта към буксата на радиото ) и след него да вържа тези 12 волта

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Нед 13 фев 2011 13:03

Не ти разбах точно въпроса, но... от радиото при пускане излизат 12V по синия кабел и при гасенето му ги спира. Тези 12V се ползват за палене на усилватели (свързва се на вход remote) или за активни антени - свързва се +, ако искат минус (някои искат, някои не), той се свързва на маса някъде по купето.
Аз съм с ей такава електронна антена от тия по 5лв. и съм я свързал така - всичко е наред.
Изображение

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Нед 13 фев 2011 14:20

На моя е била на тавана.Обаче някой я е гепил и предишния собственик запушил дупката с тунинг перка :banghead: Иначе имам и дупка в калника,която я зпуших с гумена тапичка.Но калниците не са ми оригиналните,щото бяха с правоъгълния мигач.Просто такива са намерили хората,такива сложили,поради инцидент явно :lol: Аз на повечето след 94-та съм забелязал,че са на тавана :roll:

vw_power
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_power » Нед 13 фев 2011 19:37

Виждал съм тези антени и ако не успея да си свържа моята ще си купя такава.
На тези захранването няма общо с буксата за антената от касетофона.
А при мен не смея да вържа директно 12волта към активния кабел на антената защото тези 12волта ще влязат в изхода за антена на ЦД-то, на който изход по принцип няма 12 волта и може да повредят нещо - знам ли така си мисля.
Та ми казаха за следния начин на връзване

Изображение

Но каква стойност да е кондензатора :?:

Последна промяна от vw_power на Нед 13 фев 2011 19:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Нед 13 фев 2011 19:42

Ами прави тогава каквото са ти казали, защо питаш...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”