Спускане на механизъм за Ел стъкло Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Спускане на механизъм за Ел стъкло Голф 3

Мнениеот Escap3 » Пон 20 май 2013 9:58

Колеги проблема е следния, почти цялата инсталация на колата е откачена, сега ми се налага да сваля машинката за Ел стъклото но самото стъкло е вдигнато до горе и няма как да стане, въпроса ми е може ли да дам ток на някой от кабелите за да сваля стъклото и ако може на кой кабели?

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Re: Спускане на механизъм за Ел стъкло Голф 3

Мнениеот tot_1425 » Пон 20 май 2013 22:14

Golf 3 Yahting GT: Сваляш корите и осигуряваш достъп до ел. моторчето. Махаш електрониката към него и трябва да останат два извода за захранване на самото моторче. Пускаш 12V на тях и споед полеритета или ще ги свали или ще се опита да ги вдигне, ако е второто сменяш полеритета и си готов.
Пробвал съм този вариант захранвах моторчето с батерията на винтовера и няма ше ядове.

Само да те предупреда, че трябва да си бърз с тази операция понеже крайни изключватели са изключени от играта на механизма.

Поздрави!
Другият вариант е описан тук: http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=295002

Потребителски аватар
peshonp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshonp » Вто 21 май 2013 21:36

На мен ми се наложи скоро.. и просто бъркаш, малко е терсене, но да разхлабиш гайките на държачите на стъклото..Пък ако намериш как да го направиш с ток..още по-лесно, но и мъчителният начин става :).

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Вто 21 май 2013 22:26

Малко офф за стимул... ние сме доста креативна нация.. особено когато опре яйцето отзад ;д;д

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Чет 23 май 2013 8:26

Миналата година го правих това упражнение - машинката отказа да работи и прозореца плътно затворен. Свалих го, като отвъртях всички болтове, които държат механизма за вратата, хванах двете релси и почнах да им събирам долните краища - така целия механизъм, заедно със стъклото слиза надолу и така, докато се показаха гайките на държачите. Като се показаха си ги развих и нататък е ясно...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”