Здравейте, колеги!
Утре ми предстои смяна на предни аморт., та се питам има ли нещо специфично при тяхната смяна? Става дума за предни аморт. на Голф 3... Ще ги сменяме с един приятел, той е сменял на 2-ка и смятам, че ще се оправим.
Имаме скоби за пружините.
Също така ще сменям и гарнитурата на капака на клапаните. Купил съм гарнитура. Със силикон не се маже, нали? Знам, че болтовете се натягат от средата към края, но с колко Nm? 10?
Знам, че задължително след смяна се минава стенд.

Смяна на аморт. — нещо специфично?
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
Re: Смяна на аморт. — нещо специфично?
Препоръчително е да се отиде на стенд за амортесьорите както си разбрал сам.За гарнитурата ако е коркова не се слага силикон,ако е гумена при първото слагане пак не се слага(не е препоръчително).Ако протече чак тогава.Стяга се колкото е описано на гарнитурата(при Victor Reinz мисля ,че имаше листчета)
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Специфично е това да внимавате със скобите , че в неделя работят малко лицево - челюстни хирурзи...
Шегата настрана.....
За стендът смятам, че не е задължителен , а за гарнитурата ,монтирах я без силикон.И без специален ключ.Просто следвах реда описан на самата нея.

Шегата настрана.....
За стендът смятам, че не е задължителен , а за гарнитурата ,монтирах я без силикон.И без специален ключ.Просто следвах реда описан на самата нея.
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
За скобите знам... Трябва да се внимава с тях, че може има много тежки поражения :D.
Гарнитурата е гумена, каквато еи сегашната, която тече, няма да слагам силикон да видим какво ще стане.
Стенд ще мина другата седмица, ако не ни убие някоя пружина
.
Дано всичко мине както трябва.
Гарнитурата е гумена, каквато еи сегашната, която тече, няма да слагам силикон да видим какво ще стане.
Стенд ще мина другата седмица, ако не ни убие някоя пружина

Дано всичко мине както трябва.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”