Голф 3 75к.с. моно AEA спря да работи на бензин?
- boro7777777
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEA
Голф 3 75к.с. моно AEA спря да работи на бензин?
Тази сутрин се опитах да запаля на бензин и колата въобще не може да работи.На гас си работи, но щом включа на бензин, гасне.Бензин в колата има, но не може да работи на него.Проблемът е от 2-3 дена, защото преди това си работеше.Някой може ли да ми каже, от къде да започна да търся проблема?И ако е изгоряла бензиновата помпа, каква цена е горе долу?
Колата е Голф 3 75к.с. моно AEA.
Колата е Голф 3 75к.с. моно AEA.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Колата спря да работи на бензин?
Като влезеш колега в колата и дадеш на контакт ключа, чува ли се цъкането от помпата?
- eXecuteRz
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 8v 2e
Re: Голф 3 75к.с. моно AEA спря да работи на бензин?
пробвай от най-простите неща... като за начало занули си комютъра, понеже аз карам същия мотор и ми се е случвало да не върви на бензин точно от грешките в компютъра 

- boro7777777
eXecuteRz написа:пробвай от най-простите неща... като за начало занули си комютъра, понеже аз карам същия мотор и ми се е случвало да не върви на бензин точно от грешките в компютъра
nokiangage- Ми не знам да ти кажа.То и на газ се чува цъкане и на бензин.
Ако става дума за зануляване на километража, пробвах.Понеже за друго зануляване не се сещам.

Относно нензиновата помпа, къде се намира точно?
При двигателя има монтирано допълнително реле.Проследи кабела на газовия клапан и ще го намериш.Свали и почисти "буксите" към него.
- eXecuteRz
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 8v 2e
boro7777777 написа:eXecuteRz написа:пробвай от най-простите неща... като за начало занули си комютъра, понеже аз карам същия мотор и ми се е случвало да не върви на бензин точно от грешките в компютъра
nokiangage- Ми не знам да ти кажа.То и на газ се чува цъкане и на бензин.
Ако става дума за зануляване на километража, пробвах.Понеже за друго зануляване не се сещам.
Относно нензиновата помпа, къде се намира точно?
не имам предвид рестартиране на компютъра на автомобила, да му изчистиш грешките

(махаш плюсовата и минусовата клема на акумулатора и ги свързваш една с друга и подаваш на контакт за около 5 - 10 минути и после махаш от контакт, слагаш пак клемите на акумулатора и виж дали ще се оправи)
а пробвал ли си да долееш да речем за 10-тина лева бензин

За начало развии маркуча за входящ бензин на моното има стрелка върху моното кои е вхои и кои изход.Дай на контак виж дали ще цикне бензин.Пробваи с откачен температурен датчик ако е прецакан няма да пали.Ако до тук всичко е Ок както е писал колегата по горе виж къде е релето за спиране на дюзатавиж дали цъка премери , вържи кабелите които отиват към дюзата на късо и пробваи да палиш на бензин.Ако и това не е замери дюзата и датчика в нея дали са ок ,Има още някои неща но провери тези първоа .
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
3 зими подред ми прави така.
Накрая се отказах с 2 изгорели помпи и една запушена дюза, сега си карам само на газ.
Първо си признай че караш с минимално количество бензин.
И да почнем:
Може да е помпата или дюзата на моното, не е задължително помпата да бръмчи всеки път ако дюзата е заяла/запушена помпата се включва и като вдигне налягането спира, чак след час два се включва пак.
Както ти е писал един колега вадиш входящия маркуч даваш на контакт и гледаш да не се запалиш. Ако работи помпата ще има и бензин ако не значи е заминала друг вариянт е релето на помпата 192 май беше.
Ако има бензин значи е дюзата или я сменяш или я разглобяваш и я даваш на късо(не винаги става но ме е спасявало, като я развиеш се виждат две колчета няма значение как ще ги уфазиш)
Накрая се отказах с 2 изгорели помпи и една запушена дюза, сега си карам само на газ.
Първо си признай че караш с минимално количество бензин.
И да почнем:
Може да е помпата или дюзата на моното, не е задължително помпата да бръмчи всеки път ако дюзата е заяла/запушена помпата се включва и като вдигне налягането спира, чак след час два се включва пак.
Както ти е писал един колега вадиш входящия маркуч даваш на контакт и гледаш да не се запалиш. Ако работи помпата ще има и бензин ако не значи е заминала друг вариянт е релето на помпата 192 май беше.
Ако има бензин значи е дюзата или я сменяш или я разглобяваш и я даваш на късо(не винаги става но ме е спасявало, като я развиеш се виждат две колчета няма значение как ще ги уфазиш)
Здавейте,
Аз имам съшия проблем - веднага след монтаж на газовото след като колата измина 300км започна да не работи добре на бензин. След консултации се оказа, че натрупва грешки на бордовия компютър и след рестарта му от клемите на акумулатори се оправя.
До колкото разбрах има няколко варианта подобряване на работата посредством допълнителни устройства, но никой не гарантира, че ще се оправи.
От приятел и после от газаджия, че най-добре да се нулира компютъра след всяко загасшне на колата.
Някой можели да сподели как се прави. Най елегантното решение и прочие...
п.п. доколкото разбрах става въпрос за прекъсване на "+" когато е спряна.
Аз имам съшия проблем - веднага след монтаж на газовото след като колата измина 300км започна да не работи добре на бензин. След консултации се оказа, че натрупва грешки на бордовия компютър и след рестарта му от клемите на акумулатори се оправя.
До колкото разбрах има няколко варианта подобряване на работата посредством допълнителни устройства, но никой не гарантира, че ще се оправи.
От приятел и после от газаджия, че най-добре да се нулира компютъра след всяко загасшне на колата.
Някой можели да сподели как се прави. Най елегантното решение и прочие...
п.п. доколкото разбрах става въпрос за прекъсване на "+" когато е спряна.
- boro7777777
Днес понеже нямах време да я погледна, само пробвах това с ваденето на маркуча от моното.Резултатът беше, че бензин не тече.Погледнах и бушона, но той е здрав.Комшията има голф 3 1.6 ,но май е с по-стария мотор.При него се чува като даде на контакт един шум в багажника, а при мене го няма.Той каза, че неговата помпа е там.Аз не можах да вдигна стелката в багажника, защото трябваше да свалям газовата бутилка.
Но щом при подаден контакт и с въртене пробвах не течеше бензин през маркуча, сигурно е заминала помпата.
Гледа, че има и много добре тема за смяна.
viewtopic.php?f=11&t=169685
Но щом при подаден контакт и с въртене пробвах не течеше бензин през маркуча, сигурно е заминала помпата.

Гледа, че има и много добре тема за смяна.
viewtopic.php?f=11&t=169685
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Преди да стигнеш до вадене на помпата, се увери, че релето на помпата долу в бушониерата ти цъка, т.е. сработва (мисля че е номер реле№167, среща се и под номерата 67 или 80) , при даване на контакт ! След това виж, дали като са ти слагали газовото не са ти сложили допълнително реле, което да ти спира помпата, когато караш на газ. И след това може да почнеш с махане на стелката, изваждане на захранващият куплунг на самата помпа и замерване с мултимер(мултицет) дали отива напрежение за 2 3 секунди, когато подадеш на контакт.
П.С. имам същата морга
П.С. имам същата морга

- boro7777777
Мрси за съветите.Утре ще погледна релето.Относно релето за газ и бензин, доколкото си спомням, като работи на газ и помпата си работ, но горивото се връща обратно.Нещо като симулатор, да лъже компютъра, че все едно колата постоянно бачка на бензин.
А случайно да знаете, колко струва нова помпа?
А случайно да знаете, колко струва нова помпа?
- boro7777777
Колеги помагайте!
Днес свалихме помпата, но се оказа здрава.Подадохме и директен ток и си работи.Преди това проверих бушоните и релето с номер 167, и всичко е здраво и работещо.
От къде може да е този проблем, че не идва ток към помпата?Възможно ли да е от релето дето е за газ и бензин, че аз за друго не се сещам вече?
Днес свалихме помпата, но се оказа здрава.Подадохме и директен ток и си работи.Преди това проверих бушоните и релето с номер 167, и всичко е здраво и работещо.
От къде може да е този проблем, че не идва ток към помпата?Възможно ли да е от релето дето е за газ и бензин, че аз за друго не се сещам вече?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
То големи бисери имаше тука,като онова за двете клеми...последните мнения биват,ама ти защо преди да извадиш помпата не замери идва ли ток до нея?
Релето газ/бензин не може да е,понеже сам каза,че и на газ помпата работи.Проверяваш след релето има ли ток,после по цвета на кабелите от зад се ориентираш кои са и ги прозвъняваш до релето.Провери естествено първо кое се губи,плюса или минуса.
Релето газ/бензин не може да е,понеже сам каза,че и на газ помпата работи.Проверяваш след релето има ли ток,после по цвета на кабелите от зад се ориентираш кои са и ги прозвъняваш до релето.Провери естествено първо кое се губи,плюса или минуса.
- boro7777777
Относно това реле газ-бензин, има цъкане само когато е на газ.Като включа от ключа на бензин, няма никакво цъкане.Някой знае ли дали трябва да цъка и на бензин?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”