Здравейте,
Прегледах доста теми за свирене и скърцане, но някакси все не е точно като моя проблем. А именно: нещо свири при ниска скорост... когато дам газ свиренето изчезва независимо с каква скорост или на коя предавка се движа.... когато отпусна газта колата започва нещо да свири - колкото по бавно се движи колата толкова по ясно и силно се чува. Това явление се получава и на свободна и на скорост. Изключвал съм я от скорост при 30 и съм я оставял да си спре сама и симфонията се появява и засилва докато спре. Същият експеримент съм го правил и на скорост (оставям я да спре) - същият резултат.
На срещата ще ви покажа, но някакви идеи за сега?
ПС: Ремъци на колко км се сменят ? (изминал съм почти 18,000 от последната смяна)
Дразнеща симфония ... ИЛИ ... от къде идва това свирене
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
tankishev написа:Значи дигам на крик и въртя гумите? .... звучи достатъчно лесно .... друг е въпроса (сещам се в момента), че когато съм паркирал колата с навъртян волан и ритна гумата се чува скърцване (на метал) и тя трепва навътре - дали е свързано ?
Т'ва с ритането на гумата повече ми прилича на тампон на носача(задния), но от него няма да чуваш тази 'симфония'. Абе що неидеш на един безплатен преглед на предницата - има го в по-големите сервизи - там питай и за лагерите на главината.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”