MK4 Recaro модифициране?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

MK4 Recaro модифициране?

Мнениеот MK4 » Пет 31 май 2013 0:31

Преди 3-4 години имах Голф 4 GTI с оригиналното Рекаро. Позицията на шофьора беше доста ниска и супер приятна за каране - като в Audi S3 (каквото имах след Голфа). След Аудито си купих Сеат Леон, който оригинално беше с това, което във форума незапознатите наричат плитко рекаро. След Голфа и Аудито, Сеата ми се струваше със супер висока позиция на седалката, направо си виждах предния капак :icon_lol
С четене във форума се оказа обаче че оригинално Рекарото в Голф 4 далеч не стои толкова ниско.
Наскоро си купих Рекаро от Леон Купра 2.8 което е идентично с Голфовото Рекаро и сега позицията ми е още по-висока и от стария салон - направо е ужас, чувствам се все едно карам бус. По принцип Голфа и Аудито бяха с 2 врати, а Леона е с 4, но се съмнявам от това да идва разликата. Бях чел някъде че има мод за поправяне на този проблем но по чуждите форуми не отркрих информация.
Ще се радвам някой ако знае - да помогбе с информация и снимки ако е възможно.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Re: MK4 Recaro модифициране?

Мнениеот RoadRunner » Пет 31 май 2013 0:47

Отдолу се режат лявата и дясната стойка и се заваряват с по - различен ъгъл :) Задната седалка от Купрата е много силна :)

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Пет 31 май 2013 8:44

Седалки от хай-лаин стоят ниско пък незнам!
Рекаро има високо и ниско доколкото знам аз,като се купува се гледа планките да са заварени отдолу а не отгоре!Ако не забравя ще снимам моя салон!

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Пет 31 май 2013 9:21

Със сигурност,от личен опит,мога да кажа,че между 4-врат и 2-врат Рекаро салон има разлика във височината.2-вратите седалки са доста по-ниски.Аз бях с Рекаро от 4-врат Голф и все едно карах автобус,сега съм с кожено Рекаро от 2-врата кола и седи направо долу.Ама то цялото захващане на седалките е съвсем различно и може би затова има и разлика във височините.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Пет 31 май 2013 18:01

А някой на който мога да се доверя за такава интервенция, че сам надали ще се справя?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 31 май 2013 19:18

Тая тема ме хвърли в тъча...

Ще споделя и моя опит. Имам Г 3 ГТИ с плитко рекаро и четири врати, също съм карал Г 2 и Г 4 с рекаро (ако пак има модификации на рекарото, ще е било плитко)и две врати.

И трите имат повдигане на цялата седалка (лостчето долу вляво), съответно седалките седят високо или ниско, според както си решиш. Шофьорската позиция става еднакво ниска, когато се пуснат седалките.

От друга страна мой приятел има МК 3 ГТИ, която на предната пасажерска седалка няма такова повдигане, съответно си седи доста височко.

Не се заблуждавам, че не знаеш за тая екстра ( :Mr Green Fun :th_up ), но не виждам друга причина, поради която да има такава разлика. Аз в момента съм си пуснал седалката на тройката най-долу и се чувствам почти като в ауди. А като се кача на голф или веднто без тая екстра, си е чувствително, дори дразнещо високо.

Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Мнениеот delian1978 » Пет 31 май 2013 19:49

Всички салони на Голф 4 са с регулируеми на височина седалки,но въпреки това има разлика във височината и някои от седалките седят в най-долно положение по-високо от други.
Трябва СО и добър заварчик за да се оправи проблема.Не е сложна операцията,но е кофти мястото за заварка и си трябва опитен човек.

Потребителски аватар
Karaboichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Karaboichev » Чет 07 ное 2013 15:27

Да споделя и аз съм потърпевш от разликата във височината. Имам Сеат Леон който е с обикновен салон, преди 30 мин сложих дълбоко рекаро и съм потресен от разликата. По късно ще кача снимки на двете седалки една до друга.

Потребителски аватар
ZvEr4O_MaN
Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
Двигател: CBAB

Мнениеот ZvEr4O_MaN » Чет 07 ное 2013 16:27

Ставаме доста с общ проблем във височината.Аз също съм с рекаро и височината е различна от предния ми оригинален салон на Леона.

Потребителски аватар
Karaboichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Karaboichev » Чет 07 ное 2013 19:34

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Според мен при мен голямата разлика е в предната част на седалката и на самото захващане.Може и да греша но на снимките се вижда добре.

Потребителски аватар
MK4

Мнениеот MK4 » Чет 07 ное 2013 19:39

Аз продължавам да си карам буса..., тамън посвикна малко и се кача в BMW-то а брат ми и после в Леона съм като в икарус.
Лошото е че сам не се наемам да го правя това, а не знам кой със сигурност може да го преправи читаво.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Чет 07 ное 2013 19:58

Едната е като "бъги",спрямо другата! :mhihi

Raikov
Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
Двигател: AJL Turbo 180 hp

Мнениеот Raikov » Чет 07 ное 2013 21:01

Явно е всеобщ проблем с Рекарото,на моя Голф 3 с дъбокото Рекаро също съм в Икарус :mhihi

Потребителски аватар
Karaboichev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Karaboichev » Пет 08 ное 2013 9:31

Днес започвам да режа то се е видяло :) предния край вече измислен остава да преценя дали да отрежа задните планки за да да лек ъгъл.

Очаквам предложения

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пет 08 ное 2013 11:17

MK4 написа:Аз продължавам да си карам буса..., тамън посвикна малко и се кача в BMW-то а брат ми и после в Леона съм като в икарус.
Лошото е че сам не се наемам да го правя това, а не знам кой със сигурност може да го преправи читаво.

Като не ти се кара автобус, продай ми якото рекаро, че от както съм го видял само точа лиги по такова.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”